Urmează un nou val de scumpiri. Zăpada a ruinat agricultorii VIDEO

După o iarna grea, vine un val de scumpiri. Proprietarii de sere, dar şi crescătorii de animale, au pagube uriaşe din cauza zăpezilor. Ei spun că totul se va reflecta în preţuri.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 21:21
Urmează un nou val de scumpiri. Zăpada a ruinat agricultorii VIDEO

Serele din judeţele Giurgiu şi Galaţi au fost compromise de căderile masive de zăpadă. Producătorii ar fi trebuit să aducă zilele acestea pe tarabe salată, ridichii şi ceapă verde, însă căderile masive de zăpadă au distrus serele, iar toată producţia a fost compromisă.

Am investit foarte mulţi bani în aceste sere şi acum totul este distrus. Legume pe piaţă o să apară mult mai târziu. De exemplu trebuia ieşit cu salată, cu ceapă verde la începutul lunii martie, acum nu ştiu nici dacă de Paşti. Profitul o să fie zero iar preţurile mai mari ca de obicei„, a spus Mariana Răducu, agricultor din satul Vărăşti.

Agricultorii au încercat în zadar să-şi asigure serele.

Am încercat acum câţiva ani, am avut o asigurare, dar nimeni nu ne despăgubeşte pe asemenea construcţii şi chiar dacă ne facem ne iau banii şi când avem nevoie nu ne despăgubeşte„, a adăugat Mariana Răducu.

Problemele ar putea continua

Facem nişte analize să vedem dacă gerul care a fost înainte de viscol a afectat sectorul de vie şi de pomicultură şi facem evaluări să vedem dacă din topirea zăpezii vom avea situaţii de inundaţii în zonele cu secară„, a declarat Stelian Fuia, ministrul Agriculturii.