Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. Clipe de panică la o şcoală din Prahova

Au fost momente de panică după ce un urs şi-a făcut apariţia în faţa unei şcoli din Prahova. Speriaţi că elevii ar putea fi răniţi, localnicii au alungat animalul cu pietre şi topoare.

23 nov. 2021, 15:32
Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. Clipe de panică la o şcoală din Prahova

Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. S-a întâmplat în comuna Ceraşu, din judeţul Prahova, după ce animalul şi-a făcut apariţia în faţa unei şcoli.

Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare

Animalul a apărut în faţa şcolii, chiar în timp ce elevii se aflau la cursuri. Speriaţi că aceştia ar putea fi răniţi, sătenii s-au înarmat cu pietre şi topoare şi au încercat să-l alunge.

În cele din urmă, animalul a fugit speriat în pădure.

Potrivit primarului din comună, ursul a fost relocat recent în Prahova din Buzău.

Citeşte şi Primarii din Prahova cer simplificarea procedurii de împuşcare a urşilor. Edilii vor eliminarea celebrului dosar cu şină

Reamintim că Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul consideră că problema urşilor a fost scăpată de sub control fiind sesizate tot mai multe exemplare şi tot mai multe atacuri asupra oamenilor şi gospodăriilor.  Tanczos Barna anunţă că, în primăvară, trebuie făcută neapărat o estimare a populaţiei pentru a lua ”o decizie tranşantă”.

Citeşte şi Urşii au dat iama în mâncarea de la KFC. Un american i-a găsit ospătându-se în bucătărie VIDEO


loading...
Partenerii noștri