Urs împușcat în curtea unui liceu din Miercurea-Ciuc

Un urs a intrat, vineri dimineaţă, în curtea Liceului Tehnologic „Venczel Jozsef” din municipiul Miercurea Ciuc, în timp ce elevii erau la cursuri. Autoritățile au decis împușcarea lui.

15 sept. 2023, 13:04
Urs împușcat în curtea unui liceu din Miercurea-Ciuc

Momente de panică vineri dimineață la Liceului Tehnologic ”Venczel Jozsef” din municipiul Miercurea Ciuc după ce un urs a intrat în curtea unității de învățământ.

Citește și: Începe vânătoarea de urşi după ce Rambo a fost relocat. 220 de exemplare de urs brun, în bătaia puştii. Ministrul Fechet: „Trebuie să ne gândim şi la oameni”

Viceprimarul Bors Bela a declarat că aceasta a fost cea mai sigură opţiune pentru a nu pune în pericol vieţile sutelor de elevi aflaţi la acea oră în incinta instituţiei, ale cadrelor didactice şi ale cetăţenilor care locuiesc în împrejurimi.

„Conform procedurii, prima opţiune era alungarea, a doua tranchilizarea şi a treia împuşcarea. Dat fiind faptul că ursul se afla chiar în curtea liceului ‘Venczel Joszej’, pe un copac, la 30 de metri de şcoală şi deja sute de elevi erau în şcoală, iar după gardul şcolii se află case particulare, deci nu aveam opţiunea de a-l alunga sau tranchiliza, astfel era necesar să procedăm la împuşcarea ursului. Totul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă şi în aşa fel nu a fost nimeni în pericol. Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol, aşa că comisia a hotărât în unanimitate că ursul trebuie împuşcat. Împuşcarea a avut loc la ora 07,40 minute de către vânătorul de la asociaţia cu care Primăria municipiului Miercurea Ciuc are contract. A fost de faţă şi medicul veterinar şi, bineînţeles, de la Primărie, domnul primar Korodi Attila şi eu”, a declarat viceprimarul pentru Agerpres.

Panică la Buzău! Un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele la păscut

Acesta a mai spus că ursul devenise agresiv în momentul în care echipa de intervenţie s-a apropiat de el, animalul încercând să coboare din copac şi să fugă.