Urşi alungaţi de jandarmi din staţiunea Băile Tuşnad. Avertismentul autorităţilor

Mai mulţi urşi au fost alungaţi din staţiunea Băile Tuşnad de jandarmi. Prezenţa animalelor a fost semnalată prin numărul de urgenţă 112. 

10 iun. 2020, 07:54
Urşi alungaţi de jandarmi din staţiunea Băile Tuşnad. Avertismentul autorităţilor

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primul apel a anunţat că un tren ar fi lovit doi pui de urs în gara CFR din Băile Tuşnad, dar la momentul sosirii patrulei de jandarmerie, aceştia nu au fost găsiţi acolo.

În zonă era prezentă, însă, o ursoaică cu trei pui, care a fost îndepărtată spre pădure. Pe timpul acestei intervenţii, în parcarea unui hotel din staţiune a fost observată o altă ursoaică cu pui care a fost, de asemenea, îndepărtată în afara localităţii.

La puţin timp după primul apel, tot prin intermediul numărului de urgenţă 112, o femeie a semnalat prezenţa unui urs în apropierea gării. Jandarmii l-au îndepărtat şi pe acesta în afara localităţii.

„Pe toată durata acţiunii au fost prezente două echipaje de jandarmerie care au acţionat pentru prevenirea oricăror incidente şi au rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin”, au precizat reprezentanţii IJJ Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Citeşte şi Alertă în Covasna. Un urs a intrat în locuinţele oamenilor. A fost emis RoAlert