Urșii înfometați, filmați în timp ce fură hrana mistreților. „Cine este mai puternic, câștigă locul la masă” VIDEO

Urșii înfometați au fost surprinși în timp ce furau hrana unor mistreți. Furajele pentru animale au fost puse de gestionarii fondurilor cinegetice.

12 aug. 2021, 11:28
Urșii înfometați, filmați în timp ce fură hrana mistreților. „Cine este mai puternic, câștigă locul la masă” VIDEO

Urșii,

înfometați din cauza lipsei de resurse, au fost filmați în timp ce au venit să deguste hrana destinată porcilor mistreți și plasată în pădure de silvicultori. În imagini se poate vedea cum câțiva urși își fac apariția la locul unde mistreții luau masa, iar în momentul în care „regele pădurii” își face apariția, mistreții și puii acestora fug speriați de animalul impunător.

„Cine este mai puternic, câștigă…locul la masă.
Mai mulți urși se hrănesc cu mâncarea pusă mistreților de silvicultori la un punct de hrănire al Ocolului Silvic Bicaz din cadrul Direcției Silvice Neamț.
Urșii, mult mai puternici, îndepărtează mistreții și se hrănesc ei primii, existând, după cum se vede în imagini, chiar o ierarhie între ei, cel mai puternic având câștig de cauză. La final, mistreții se hrănesc cu ce a mai rămas după masa urșilor.
Hrănirea animalelor sălbatice este asigurată de gestionarii fondurilor cinegetice, iar iarna, când hrana este deficitară, aceasta este suplimentată.
Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.” au declarat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Multe asociații pentru protecția animalelor consideră că problema urșilor care vin în așezările umane în căutare de hrană, ar putea fi gestionată, dacă animalele ar fi hrănite în pădure, așa cum se procedează în alte țări.

PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa privind anihilarea urşilor

PSD a cerut Avocatului Poporului

să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern privind metodele de intervenţie imediată în cazul ursului brun. Social-democraţii susţin că, prin aplicarea prevederilor din actul normativ, urşii vor fi lăsaţi în „bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

Social-democraţii avertizează că „uciderea lui Arthur a fost doar începutul”, iar „decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern”.

„Voi sunteţi problema, nu urşii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîţu lasă urşii – simbolul României, în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee! PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanţă odioasă a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!

Înainte de a da practic drumul la împuşcarea la liber a urşilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîţu! Şi nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-aţi tăiat pădurile şi le-aţi distrus habitatul!

Nu aţi alocat niciun ban pentru a fi hrăniţi în pădure şi nu aţi protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-aţi făcut nimic, dar acum daţi liber la împuşcat! Fără milă, fără remuşcări şi fără nicio jenă! În contrapartidă, Cîţu şi toţi incompetenţii săi din Guvern ar trebui de urgenţă relocaţi! Au făcut destul rău României!”, se arată într-un mesaj publicat miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an.

„Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.