Urşii se apropie de Bucureşti. Alertă pentru locuitorii din Ciolpani!

Urşii nu apar doar în zona de munte, joi fiind dată o alertă pentru zona Ciolpani, în pădurea Scroviştea fiind observat un urs.

16 iun. 2022, 23:27
Urşii se apropie de Bucureşti. Alertă pentru locuitorii din Ciolpani!

Urşii ar putea face rocadă cu locuitorii din marile oraşe la sfârşitul săptămânii. În timp ce orăşenii fug de caniculă la munte, urşii coboară spre gunoaiele urbane, aflate din belşug în mai toate oraşele.

Primarul localității Ciolpani, Bogdan-Cristian Călin, spune că a fost a anuntat de Ocolul Silvic si Garda Forestiera ca pe raza comunei, in padurea Scrovistea se afla un urs care ar putea fi periculos si care s-ar putea indrepta catre satul Piscu, zona Hereasca. „Va rugam sa fiti precauti si in cazul in care il vedeti, anuntati organele de politie si Primaria”, se preciza în alerta primită de localnici.

Bărbat fugărit de urși după ce a ieșit dintr-un tunel de pe Transfăgărășan. Incidentul a fost filmat – FOTO, VIDEO
Vâlcea: Un urs a atacat o vacă

Un urs a atacat, miercuri, o vacă pe păşunea dintr-o localitate din judeţul Vâlcea, iar autorităţile intervin în zonă cu mai multe echipaje. Pompierii anunţă că este al patrulea atac în decurs de şase zile.

”Sesizare prezenţă animal  sălbatic (urs) în localitatea Sălătrucel, sat Seaca (la graniţa cu localitatea Berislăveşti). A fost alocat un echipaj SMURD. A fost emis mesaj RO-Alert”, a anunţat, miercuri, ISU Vâlcea.

Sursa citată a precizat că ursul atacat o vacă de pe păşunea comunală.  Pompierii anunţă că este al patrulea atac asupra unor vaci, înregistrat în decurs de şase zile în judeţ. Până acum nu au fost înregistrate victime în rândul populaţiei.

Harghita: Şase apeluri într-o singură zi pentru a anunţa prezenţa unor urşi în localităţi

Jandarmii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea unor urşi aflaţi în gospodăriiile oamenilor, dar şi lângă un hotel şi lângă o biserică, fără a se înregistra pagube sau alte incidente.

Jandarmeria Harghita a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în ultimele patru zile au fost primite nouă apeluri la 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad, Ciumani, Topliţa, Izvoru Mureşului, Hodoşa şi Borsec.

Urșii se plimbă pe străzile de pe Valea Prahovei ca în pădure. Localnicii îi privesc ca pe niște animale de companie, iar autoritățile au uitat să mai intervină. Imagini incredibile!

Din cele nouă cazuri, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor în şapte dintre acestea, singurele în care nu s-a confirmat prezenţa urşilor fiind înregistrate în Băile Tuşnad şi Topliţa.

“Vineri, 10 iunie, la ora 06:53, o femeie anunţa prezenţa unui urs, posibil pui, într-un copac aflat pe proprietatea sa din localitatea Ciumani. Din cauza faptului că ursul refuza să coboare din copac, s-a luat decizia ca echipa de intervenţie şi cu familia femeii să părăsească casa aflată la marginea pădurii, permiţându-i astfel ursului să coboare singur şi să se retragă în pădure. Primul şi singurul apel pe ziua de sâmbătă a fost făcut din municipiul Topliţa, fiind semnalat un urs pe o păşune, în acest caz nefiind nevoie de intervenţia echipei de intervenţie, ursul părăsind singur zona”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita.

De asemenea, duminică a fost înregistrat un singur apel, din Izvoru Mureşului, un bărbat anunţând prezenţa unui urs în spatele curţii sale. “Deşi iniţial ursul nu a fost observat din cauza vegetaţiei înalte, într-un final acesta a fost îndepărtat înspre pădure de către echipa de intervenţie”, au mai precizat jandarmii. Ei au menţionat că cele mai multe apeluri au fost înregistrate luni, respecitv şase.