Ursul care a ucis un bărbat poate fi prins doar cu autorizaţie de la Ministerul Mediului

Reprezentanţii asociaţiei care administrează fondul de vânătoare din zona localităţii Pietroşiţa (Dâmboviţa), unde un urs a ucis un localnic, sâmbătă, spun că vor cere Ministerului Mediului autorizaţie pentru a prinde şi a reloca animalul.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 12:48
Ursul care a ucis un bărbat poate fi prins doar cu autorizaţie de la Ministerul Mediului

Fondul de vânătoare din zona Pietroşiţa este privat, fiind administrat de către „Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007” din Bucureşti.

Potrivit paznicilor asociaţiei care administrează acest fond de vânătoare, în zonă sunt mai mulţi urşi care au tendinţa să coboare spre livezile cu fructe.

„Sunt mai multe exemplare pe acest fond. Noi nu putem împuşca aceste exemplare şi vom cere aprobarea Ministerului Mediului pentru a tranchiliza ursul care a atacat un localnic, dar şi pe ceilalţi care mai sunt în zonă, urmând că ministerul să dispună cine va face această operaţiune şi unde vor fi duse animalele. Noi vom rămâne în zonă pentru a păzi şi ne vor ajuta şi pădurarii Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Avem arme, dar nu putem împuşca urşi fără autorizaţie”, a declarat unul dintre paznici.

Sâmbătă dimineaţă, un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs, în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii din satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa.

O femeie aflată în zonă a văzut incidentul şi a ţipat, chemându-i în ajutor pe alţi doi localnici.

„După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia”, declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.

Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa mai preciza că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă şi că nici nu au existat reclamaţii ale localnicilor privind prezenţa urşilor.