Ursul turbat din Dâmboviţa a mai făcut o victimă. Directorul APM, Laura Briceag, a demisionat

Laura Briceag, director al Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, a demisionat în urma scandalului declanșat de ursul care a omorât un om și a atacat alte două persoane în zona de nord a județului Dâmbovița.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 11:21
Ursul turbat din Dâmboviţa a mai făcut o victimă. Directorul APM, Laura Briceag, a demisionat

Demisia a venit în urma declaraţiei acide a Ministrului Mediului, Rovana Plumb.

„Sunt foarte nemulţumită de cum s-a procedat la informare şi luarea de măsuri. În primul rând, fondul de vânătoare trebuia să ia măsuri să evite aşa ceva. Sunt nemulţumită de cum au acţionat serviciile deconcentrate din subordinea Ministerului. Trebuiau instituite măsuri de identificare, de monitorizare pentru recuperarea animalului. De mâine (luni, n.r.) vom începe o anchetă în acest sens, pentru a vedea în ce măsură fiecare şi-a făcut treaba. Acum e prematur să mă pronunţ, dar pare că acest lucru nu prea s-a întâmplat. Agenţia de Protecţia Mediului Dâmboviţa a lipsit cu desăvârşire”, a spus Rovana Plumb.

Înlocuitorul Laurei Briceag la conducerea APM Dâmbovița va fi PSD-istul Mirel Nica, fost director, pentru câteva luni, al Agenției.

Ursul împuşcat, sâmbătă seară, în localitatea Pietroşiţa era turbat, arată primele rezultate ale autopsiei, a anunţat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, care a susţinut că animalul este cel care cu o zi în urmă a atacat trei oameni.

„Nu există nicio îndoială că ursul este cel care a atacat şi avem confirmarea că avea rabie. Faptul că a atacat ziua, şi acolo unde lucrau oameni, arată că avea un comportament agresiv”, a spus şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.