Ursul ucigaş nu va mai fi împuşcat, ci tranchilizat

Ursul care a ucis un om în urmă cu două zile nu a fost găsit nici acum. Poliţişti, vânători şi jandarmi patrulează şi vineri dimineaţă în jurul localităţilor unde s-a petrecut tragedia. La cererea Asociaţiilor Pentru Protecţia Animalelor, autorităţile au "graţiat" ursul. Animalul nu va fi împuşcat, ci tranchilizat.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 07:44
Ursul ucigaş nu va mai fi împuşcat, ci tranchilizat

Este greu de crezut că ursul nu va fi împuşcat, mai ales dacă ursul va ataca din nou, întrucât este un animal extrem de periculos, în contextul în care este hăituit de 48 de ore.

Vineri dimineaţă vor pleca în căutarea ursului echipe mixte, alcătuite din vânători, jandarmi şi poliţişti. Aceştia vor patrula în jurul localităţilor pentru a împinge animalele la distanţe mari de localităţi. Pericolul este permanent, întrucât în această perioadă, multe persoane din zonă merg în pădure la cules de fructe şi ciuperci.

Luni este aşteptată în zonă o echipă de la protecţia animalelor care va încerca să găsească ursul şi să îl ducă într-un adăpost, însă va fi foarte greu. Joi, mai mulţi vânători au încercat să găsească acest urs şi nu au reuşit. În continuare, în zonă se menţine starea de alertă, iar oamenii sunt înştiinţaţi că este mai bine să râmână acasă pentru a nu se găsi cu ursul.

În ultimele 15 zile, în judeţul Dâmboviţa, nu mai puţin de 4 persoane au fost atacate de urs, 2 au murit, iar alte 2 au fost rănite.

Citeşte şi CLIPE DE GROAZĂ: Femeia atacată de urs povesteşte teribilul atac