Ursula von der Leyen: „70% dintre adulți sunt vaccinaţi complet împotriva coronavirusului”

Ursula von der Leyen a anunţat că în Uniunea Europeană 70% dintre adulți sunt vaccinaţi complet împotriva coronavirusului, însă precizează că pademia nu s-a terminat încă şi îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze în continuare.

31 aug. 2021, 15:53
Ursula von der Leyen: „70% dintre adulți sunt vaccinaţi complet împotriva coronavirusului”
Ursula von der Leyen: "70% dintre adulți sunt vaccinaţi complet împotriva coronavirusului"

Ursula von der Leyen a anunţat pe Twitter că 70 la sută dintre adulţii din Uniunea Europeană s-au vaccinat cu schema completă împotriva coronavirusului.

Ursula von der Leyen: Trebuie să rămânem vigilenţi

”70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi complet.Vreau să le mulțumesc oamenilor care au făcut posibilă această mare realizare. Dar pandemia nu s-a încheiat și trebuie să rămânem vigilenți. (…) Avem nevoie ca europenii să se vaccineze în număr și mai mare.

Fac un apel la toți cei care pot să se vaccineze acum pentru a preveni un nou val și noi variante ale virsului. Și trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. În acest sens, ne vom sprijini partenerii”.  a scris şefa Comisiei Europene pe Twitter. 

Reamintim că în luna ianuarie, Comisia Europeană a anunţat că „în vara lui 2021, statele membre ar trebui să aibă vaccinată 70% din populaţia adultă”⁣. Fraza a fost interpretată în sensul în care fiecare dintre cele 27 de ţări membre trebuie să atingă pragul de 70%,  potrivit stirileprotv.ro. 

Citeşte şi Varianta Delta, mai puţin periculoasă pentru aceste persoane. Cine face faţă mai bine noii tulpini de coronavirus STUDIU

Bilanţ vaccinare 30 august 2021. Doar 7.240 de români au fost vaccinați cu prima doză, deși România este în valul 4 al pandemiei

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 30 august a.c., ora 17.00, în ultimele 24  au fost administrate 10.655 de vaccin, dintre care 7.240 au constituit prima doza de ser.

În total, 9.759.206 de români au fost vaccinaţi de la începutul campaniei, 5.124.998 dintre aceştia având schema completă.

Dintre românii care au primit doză a vaccinului, 2.542 s-au vaccinat cu Pfizer BioNTech, 54 cu Moderna, 6 persoane au primit AstraZeneca şi 4.638 de cetățeni au primit  Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 5 reacţii comune şi minore la vaccinare, dintr-un număr total de 17.007 de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020.

Citeşte şi Focare de coronavirus în Galaţi. 10 persoane confirmate, una singură era vaccinată


loading...