Ursula von der Leyen, hotărâtă să continue războiul cu Rusia, după ce Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina. Mesaj tăios de la Bruxelles

Vladimir Putin a declarat că după anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina, e gata să se așeze la masa negocierilor cu Volodimir Zelenski. Totuși, războiul este departe de a se încheia, poziție asumată la nivelul SUA și de liderii europeni.

30 sept. 2022, 17:21
Ursula von der Leyen, hotărâtă să continue războiul cu Rusia, după ce Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina. Mesaj tăios de la Bruxelles

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, crede că nu a venit momentul pentru pace. Oficialul german susține că Occidentul va face tot posibilul pentru ca Volodimir Zelenski să recupereze teritoriile pierdute, după ce Vladimir Putin a declarat „misiunea îndeplinită”.

„Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruşi sunt pământ ucrainean şi vor face întotdeauna parte din acest stat suveran”, a afirmat preşedintele CE, pe Twitter.

Vineri, 30 septembrie, Vladimir Putin s-a angajat să protejeze cu orice preț integritatea teritorială a Rusiei, respectiv poporul din teritoriile anexate, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

„Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, a avertizat liderul rus.

Astfel, Vladimir Putin și cei patru lideri politici pro-ruși din teritoriile menționate au semnat decretele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenți.

 

Policienii de la Palatul Victoria rezonează cu Ursula von der Leyen

 

În conflict este implicată și România, ca stat membru NATO, pentru sprijinirea Ucrainei, stat care-și dorește să adere la alianța militară.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a lansat în această săptămână noi atacuri la adresa Rusiei, care prin intermediul liderilor de la Moscova, amenință cu bomba nucleară.

„Din nefericire, trebuie să vorbim din nou despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. România condamnă în termenii cei mai fermi aşa-zisele referendumuri organizate de Rusia în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Acestea sunt ilegale şi ilegitime. Reprezintă o gravă încălcare a principiilor fundamentale ale dreptului internaţional. Aşadar, nu produc niciun efect legal.

Asemenea acţiuni, instigate, susţinute şi organizate de către forţele de ocupaţie ruse nu fac decât să agraveze situaţia şi sunt o încercare a Rusiei de a-şi legitima controlul militar ilegal. Aşadar, suntem martori ai încă unei încălcări a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia, care este contrară Cartei ONU şi principiilor şi angajamentelor OSCE”, a declarat Bogdan Aurescu.