Ursula Von der Leyen vine la Bucureşti după Congresul PNL, într-o vizită legată de aprobarea PNRR

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Iniţial, surse indicau că vizita oficialului european ar avea loc înaintea Congresului PNL, programat în 25 septembrie.

17 sept. 2021, 14:34
Ursula Von der Leyen vine la Bucureşti după Congresul PNL, într-o vizită legată de aprobarea PNRR

Preşedintele Comisiei Europene Ursula Von der Leyen vine la Bucureşti într-o vizită legată de aprobarea PNRR în data de 27 septembrie, la două zile de la congresul PNL în care este ales preşedintele partidului.

”Pot cofirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia în următoarele câteva zile, iar preşedintele CE va vizita Bucureştiul în 27 steptembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată. Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci”, a declarat Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei, citată de news.ro.

Citeşte şi: Cristian Ghinea: „Am stabilit oamenii – cheie din echipa PNRR care ar trebui să rămână. Premierul Cîțu a fost de acord”

În vizita din România, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen are programate mai multe evenimente comune cu premierul Florin Cîţu, printre care şi o vizită la Spitalul Universitar din Bucureşti, susţin sursele citate. Spitalul Universitar va beneficia de fonduri UE din PNRR pentru extindere.

Aprobarea PNRR va fi parafată cu o zi înainte de Congresul PNL, în cadrul căruia Florin Cîţu şi Ludovic Orban se luptă pentru preşedinţia PNL.

Iniţial, vizita Ursulei Von der Leyen fusese anunţată pe surse pentru 24 septembrie, cu o zi înaintea Congresului PNL.

„În 23 septembrie, România va semna Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde euro. În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă.

Citeşte şi: Cîțu dă asigurări că PNRR va fi aprobat luna aceasta: „Toate reformele incluse merg mai departe”