USL ar putea cere convocarea unei sesiuni extraordinare

USL va solicita, "cel mai probabil", convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru săptămâna viitoare, în funcţie de decizia Curţii Constituţionale privind Legea electorală, pentru a pune, eventual, în acord actul normativ cu specificările Curţii.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 11:28
USL ar putea cere convocarea unei sesiuni extraordinare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în conferinţa de presă de după reuniunea conducerii USL, că este „foarte probabil” ca săptămâna viitoare să se solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe „chestiuni legislative” şi „decizii de natură parlamentară în plen şi comisii”.

La rândul său, premierul Victor Ponta a ţinut să mulţumească celor din USL care au decis ca Parlamentul să lucreze şi săptămâna viitoare, astfel încât să se rezolve tot ceea ce ţine de restanţele legislative.

Întrebat care sunt actele normative restante sau importante pe care Guvernul doreşte să le adopte în Parlament în această sesiune parlamentară extraordinară, Ponta a răspuns: „Aşteptăm pe 27, miercuri, decizia Curţii Constituţionale referitoare la Legea electorală. E obligaţia Guvernului, a Parlamentului ca, dacă există elemente de neconstituţionalitate, să le îndreptăm rapid. Dacă stăm până în toamnă, nu e de preferat ca ultimele modificări să le facem cu 2-3 luni înainte de alegeri”.

PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională, sesizarea privind legea uninominalului pur iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Sesizarea urmează să fie dezbătută în 27 iunie.