USL aşteaptă la vot 12 milioane de români. Ilie Sârbu: Nu am emoţii

Coordonatorul campaniei PNL pentru referendum, Relu Fenechiu, a declarat că la votul de duminică se vor prezenta la urne între 10 şi 12 milioane de români. Aceleaşi cifre sunt anunţate şi de către liderul grupului PSD din Senat Ilie Sârbu, care adaugă că nu are nici un fel de emoţii pentru validarea referendumului.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 11:54
USL aşteaptă la vot 12 milioane de români. Ilie Sârbu: Nu am emoţii

Conform calculelor USL, la referendumul din 29 iulie se vor prezenta între 10 şi 12 milioane de români, în condiţiile în care pentru validare este nevoie de minimum 9,1 milioane.

„Nu cred că va avea o influenţă majoră boicotul anunţat de PDL şi Traian Băsescu. Cred că oamenii trebuie să le arate lui Traian Băsescu şi PDL că nu le spune nimeni să stea acasă şi să nu-şi exercite dreptul la vot. Sunt convins că oamenii se vor ambiţiona. La referendum vor veni cel puţin 10 milioane de oameni. Vor veni între 10 şi 12 milioane de oameni la vot„, a spus, pentru gandul.info, coordonatorul campaniei PNL pentru referendum, Relu Fenechiu, care a adăugat că nu se bazează doar pe electoratul USL.

„Oamenii care vin la referendum nu sunt toţi votanţii USL, ci cei care vor să salveze democraţia în această ţară. Nu mai este o bătălie între USL şi PDL, acum este o competiţie între oamenii care vor să-şi exercite dreptul de vot în România şi oamenii care vor să-i împiedice să-şi exercite dreptul de vot”, a mai afirmat Fenechiu.

La rându-i, liderul grupului social-democrat din Senat, Ilie Sârbu, a declarat că nu are emoţii pentru prezenţa la urne: „Noi mizăm pe electoratul masiv, nu suntem naivi să mizăm pe electoratul PDL ca să fie validat referendumul. Poate acum fiind un vot de primă mână, oamenii vor ieşi la vot. În mod normal la referendum ar trebui să participe 11 – 12 milioane de români. Eu sunt optimist, dar trebuie să vedem câţi oameni vor veni la urne. Nu am emoţii”.