USL: Băsescu să le ceară românilor să-l demită, altfel dovedeşte că e mincinos şi manipulator

USL i-a solicitat, vineri, preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, să iasă public şi să ceară românilor să vină la vot şi să-l demită, aşa cum a spus că va face în cazul apariţiei probelor referitoare la pregătirea Vilei Dante pentru el, în caz contar dovedind că este "mincinos" şi "manipulator".

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 12:00
USL: Băsescu să le ceară românilor să-l demită, altfel dovedeşte că e mincinos şi manipulator

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a prezentat, vineri, o înregistare video în care preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îi solicită premierului Victor Ponta să prezinte dovezi privind pregătirea Vilei Dante pentru sine şi afirmă că, în cazul apariţiei unor astfel de probe, îi va ruga pe români să îl destituie la referendum.

„Domnule preşedinte suspendat mincinos, aveţi ocazia să constataţi că există hârtia de care discutaţi. Există două hârtii, emise de RA-APPS, prin care ne spune că Vila Dante era destinată, începând cu 2014, unui viitor fost şef de stat şi că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul au fost stabilite în perioada aprilie – decembrie 2011 exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială, ceea ce infirma Traian Băsescu”, a spus Nicolăescu.

El a spus că USL îi solicită public preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, să se ţină de cuvânt, să nu mai mintă, să iasă public şi să facă acest apel promis către cetăţeni, să-i îndemne să iasă la vot şi să voteze împotriva sa.

„Azi, domnul preşedinte suspendat, preşedinte necinstit Traian Băsescu, trebuie să ieşiţi public să le cereţi români să iasă la vot şi să voteze pentru demitere. Dacă nu cere românilor să iasă la vot să-l demită, atunci azi să iasă public şi să demisioneze. Dacă Traian Băsescu nu va face anunţul solicitat de noi în următoarele câteva ore, atunci ne va dovedi că este un mincinos, un manipulator, un om căruia îi e frică de votul românilor”, a spus Nicolăescu.

El a arătat că va trimite documetele emise de RA-APPS şi considerate probe prin e-mail preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, dar şi democrat-liberalilor Emil Boc, Elena Udrea şi Adriean Videanu.

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, „exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială”.

Adresa a fost transmisă de RA-APPS în urma unei noi solicitări a Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi prezentată, joi seara, de premierul Victor Ponta la Antena 3.

SGG a solicitat, joi, RA-APPS noi informaţii legate de Vila Dante, şi anume dacă investiţia a fost aprobată legal, ce semnificaţie are sintagma „destinaţia Vilei Dante a fost gândită ca o viitoare reşedinţă pentru un fost şef de stat”, din adresa anterioară a regiei, de către cine au fost stabilite destinaţiile fiecărei camere şi mobilierul aferent, dacă investiţia a fost realizată şi recepţionată, dacă de la data recepţiei şi până în prezent piscina a fost folosită şi dacă aparatura din sala de sport aparţine Vilei Dante.

La aceste întrebări, RA-APPS a trimis o adresă în care arată că investiţia a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al regiei în februarie 2011 şi aprobată ulterior de către secretarul general al Guvernului din acea perioadă, Daniela Andreescu, cuantumul investiţiei fiind discutat şi analizat cu Andreescu anterior aprobării CA.