USL cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Liderii opoziţiei susţin că Parlamentul trebuie să se întrunească de urgenţă pentru a dezbate escaladarea tensiunilor sociale şi a găsi soluţii legislative la acestea. USL denunţă şi absenţa de pe scena publică a liderilor importanţi ai PDL şi ai Guvernului care să vină cu o reacţie raţională la protestele publice.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 11:23
USL cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

„Uniunea Social Liberală va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată situația politică actuală și tensiunile sociale fără precedent și să genereze o soluție politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni”, se arată într-un comunicat semnat de liderii partidelor din USL Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Victor Ponta.

Aceştia solicită PDL să recunoască eşecul politicilor sale şi să renunţe la atacurile împotriva opoziţiei şi la „jignirea poporului român”. „USL constată absența totală a autorităților și atitudinea incalificabilă a actualei puteri, care, în locul unei reacții responsabile și raționale, în fața protestelor publice, nu ne-a oferit decât intevenția jenantă a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, opoziţia reînnoieşte solicitarea convocării alegerilor anticipate pentru alegerea unui Parlament legitimat prin vot popular. „Faptul că președintele, primul-ministru și membrii Guvernului se ascund de opinia publică arată degringolada din tabăra puterii. Acesta este sindromul unui sfârșit de regim, când cei mai înalți reprezentanți în stat nu mai au curajul să apară public și când se recurge la violență în locul rațiunii și dialogului”, consideră liderii opoziţiei.

Mii de români au iesit sâmbătă în stradă în mai multe oraşe ale ţării şi au protestat împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Proteste violente au avut loc şi în Bucureşti.

VEZI IMAGINI DE LA PROTESTELE DIN BUCURESTI

VEZI IMAGINI DE LA PROTESTELE DIN TARA