USL a cerut revocarea Avocatului Poporului

Birourile Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 07:06
USL a cerut revocarea Avocatului Poporului

Birourile Permanente s-au reunit, marţi dimineaţă, într-o şedinţă ad-hoc, convocată la solicitarea USL.

USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, informează MEDIAFAX. Membrii coaliţiei spun că este vorba de schimbarea unui om impus de PDL şi că acesta nu ar avea calităţi profesionale care să-l recomande pentru această funcţie.

În Birourile Permanente, USL a reuşit să impună convocarea sesiunii.

Potrivit România TV, în cazul în care Gheorghe Iancu va fi revocat din funcţie va fi numit un alt Avocat al Poporului, cu care USL să fie de acord. Următorul pas după acesta este emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să se modifice legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, judecătorii – despre care Victor Ponta a afirmat că sunt aserviţi lui Traian Băsescu – urmând să fie înlocuiţi.

După această mutare ar începe declanşarea procedurilor pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Avocatul Poporului este singurul care poate să atace la Curtea Constituţională o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, iar Guvernul Ponta intenţionează să emită cât mai repede o Ordonanţă de Urgenţă prin care să modifice legea Curţii Constituţionale, astfel încât să poatăî revoca din funcţie judecătorii Curţii Constituţionale. O dată revocaţi aceşti judecători nu ar mai exista niciun impediment în calea suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit surselor România TV, procedurile de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu se va declanşa în această săptămână.