USL condiţionează votul la bugetul pe 2012 de reducerea CAS cu 10% şi revenirea TVA până la 19%

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că USL condiţionează votul la proiectul de buget pe anul 2012 de adoptarea măsurilor cuprinse în proiectul său economic referitoare la reducerea CAS cu 10% şi includerea în bugetul multianual a reducerii TVA până la 19%.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 13:28
USL condiţionează votul la bugetul pe 2012 de reducerea CAS cu 10% şi revenirea TVA până la 19%

„Măsurile privesc reducerea CAS cu 3 punte procentuale, 10% din cât reprezintă în acest moment, reducerea TVA, prevăzută clar în bugetul multianual până la 19%, schema de la agricultură – 9% din TVA la bugetul de stat şi 15% să se reîntoarcă la producător, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, cofinanţarea în totalitate a proiectelor, interdicţia de a folosi fondul de rezervă al premierului pe chestiuni politice şi suspendarea PNDI al ministerului Dezvoltării Regionale, pentru că creditele de 4 miliarde de euro vor intra pe deficit şi ne vor împiedica să folosim aceşti bani pentru alte investiţii utile”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat, răspunzând unei întrebări, că USL va vota împotriva proiectului de buget pe anul 2012 dacă o singură măsură – care va reprezenta, efectiv, un amendament al USL – din cele menţionate nu va fi inclusă în actul normativ.

Ponta a spus că prin includerea acestor măsuri în proiectul de buget se va înregistra un plus la buget evaluat la 0,5% din PIB.

„În momentul în care reduci cheltuielile cu 50%, elimini PNDI-ul doamnei Udrea, opreşti finanţarea din fondul de rezervă al premierului – se va înregistra un plus de 0,5-1% din PIB”, a spus Ponta.

El a subliniat că, fără includerea acestor măsuri, creşterea economică a României în 2012 va continua să fie zero, iar deficitul va fi mai mare de 3%.