USL continuă războiul cu Rodica Culcer

USL protestează faţă de menţinerea Rodicăi Culcer la conducerea ştirilor TVR. Liderii USL solicită, într-o scrisoare, implicarea CA al postului public de televiziune, a comisiilor de cultură ale Parlamentului şi a opiniei publice pentru a pune capăt acestei situaţii "imorale" cu consecinţe grave asupra credibilităţii TVR.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 14:00
USL continuă războiul cu Rodica Culcer

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu şi Victor Ponta susţin că, sub coordonarea Rodicăi Culcer, programele de ştiri ale TVR au devenit „o platformă exclusivă a partidelor şi politicienilor aflaţi la putere, ceea ce transformă Televiziunea Română într-un complice al războiului actualei puteri împotriva propriilor cetăţeni, plătitori de taxă TV”.

„Partizanatul politic afişat al doamnei Culcer este o dovadă de neprofesionalism pentru angajatul unui post public plătit în plină criză cu 100 de milioane de lei pe lună din contribuţiile cetăţenilor României. De asemenea, faptul că TVR obligă cetăţenii României să plătească salariul doamnei Rodica Culcer, o beneficiară a pensiei acordate de stat, pentru eforturile ei zilnice de a lăuda o guvernare în care nu mai au încredere 90% dintre telespectatori reprezintă o decizie care contrazice nu numai normele deontologice ale jurnalismului de calitate, ci şi orice regulă de eficientizare comercială. Menţinerea abuzivă doamnei Culcer în calitate de salariat la stat o transformă în pensionar de lux, TVR sfidând astfel, cu sprijinul actualei puterii, milioane de pensionari, plătitori oneşti ai taxei tv şi telespectatori fideli care nu au posibilitatea de a cumula pensia mică şi îngheţată cu un salariu pentru că în România lui Băsescu şi Boc nu-i mai angajează nimeni”, se arată într-o scrisoare semnată de cei doi lideri.

Televiziunea Română a anunţat, pe 22 noiembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, în condiţiile în care Rodica Culcer a împlinit, anul acesta, vârsta legală de pensionare.

Potrivit anunţului iniţial, cei interesaţi de acest post îşi puteau depune candidaturile până la data de 5 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Termenul pentru înscrierea candidaturilor a fost însă prelungit cu o săptămână, până pe 12 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Hotărârea a fost luată întrucât nu s-a înscris niciun candidat până la data limită iniţială de depunere a candidaturilor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii TVR.

Concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR va avea loc la sediul Televiziunii Române în perioada 15 – 31 decembrie.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie.

Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

 


loading...
Partenerii noștri