USL: CSM să se sesizeze în cazul interceptărilor. Nu acceptăm cererea PICCJ în cazul lui Dobre

USL solicită CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal. Europarlamentarul Ramona Mănescu a anunţat şi că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 10:25
USL: CSM să se sesizeze în cazul interceptărilor. Nu acceptăm cererea PICCJ în cazul lui Dobre

Ramona Mănescu a precizat că unul Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

În plus, Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că săptămâna viitoare va decide ce paşi vor fi urmaţi în cazul Dobre.

Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au fost interceptaţi de procurorii Din Parchetul General, cu mandat de la Curtea Supremă de Justiţie. Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus„, pentru că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!„.