USL dă în judecată Guvernul şi pe Emil Boc

USL şi-a propus să meargă în justiţie pentru a obţine organizarea de alegeri parţiale în cinci colegii, trei de deputat şi două de senator, unde locurile de parlamentar sunt vacante. Guvernul este acuzat că nu a emis nici o hătărâre în acest sens, deşi are ca termen limită data de 15 ianuarie.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 14:27
USL dă în judecată Guvernul şi pe Emil Boc

USL va acţiona, împreună cu reprezentanţii ONG-urilor, pentru a obţine în instanţă organizarea de alegeri parţiale în colegii din Cluj, Olt, Bihor (pentru Camera Deputaţilor), Argeş şi Harghita (pentru Senat), a declarat, luni, preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat că USL va acţiona civil, pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri parţiale în colegiile din judeţele menţionate, dar şi penal, împotriva premierului Emil Boc, considerând că refuzul acestuia de a respecta legea privind organizarea de alegeri anticipate reprezintă o încălcare a prevederilor legii penale.

„Vom acţiona cu reprezentanţii ONG-urilor pentru a obţine pe calea instanţei de judecată organizarea de alegeri parţiale în Cluj, Olt, Bihor, pentru deputaţi, şi Argeş şi Harghita, pentru senatori. Guvernul nu a aplicat legea, nu a emis hotărâri de Guvern. 15 ianuarie era ultima dată de vot. Vom acţiona civil ca instanţa să oblige Guvernul să respecte legea, şi penal – faptul că premierul refuză să respecte legea e o încălcare a legii penale”, a spus Ponta.