USL demarează dezbateri publice cu privire la viitorul Acord de Guvernanţă Fiscală

Copreşedintele USL Victor Ponta anunţă intenţia opoziţiei de a organiza, în ianuarie, "o dezbatere publică amplă" despre Acordul de Guvernanţă Fiscală, despre efectele acestuia pentru Romania si despre soluţiile pe care România le are la dispoziţie "câtă vreme cei aflaţi la putere nu fac asta".

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 13:31
USL demarează dezbateri publice cu privire la viitorul Acord de Guvernanţă Fiscală

La aceasta dezbatere, USL va invita reprezentanti ai societatii civile, ai mass-media, ai sindicatelor si patronatelor, precum si ai mediului bancar – dorind, in acest fel, sa stimuleze o discutie mai larga, intr-un cadru organizat, cu privire la pozitia pe care Romania o poate adopta fata de noua realitate definita in aceasta perioada la Bruxelles

“Avem intentia de a incepe discutii publice ample, si de detaliu, cu privire la pozitia pe care Romania trebuie sa o aiba in acest subiect. Este o tema grava, iar romanii trebuie sa inteleaga si beneficiile si riscurile la care Romania se angajeaza. Pana acum, nimeni nu a explicat acest lucru romanilor. Mai grav, nimeni dintre cei responsabili nu a ridicat problemele pe care le implica un astfel de Acord, inainte de a anunta, in mod discutabil, intentia Romaniei de a se implica. USL a anuntat deja un Plan in 5 pasi, de includere a Acordului in legislatia noastra. In Romania, discutia se limiteaza deocamdata doar la procedurile prin care ratificam propunerile din acest Acord – un document care nu este in acest moment elaborat. Vom cere Guvernului si Presedintiei sa faca publice, chiar si in aceste zile, toate datele suplimentare pe care le cunosc cu privire la ce se discuta in vederea definirii concrete a acestui Acord. Astfel de informatii nu pot fi tinute ascunse!” spune Ponta.