USL depune moţiune de cenzură la 17 aprilie pentru că Ungureanu a cedat presiunilor UDMR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar "cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR" în chestiunea UMF Târgu Mureş, ci şi "cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse".

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 09:38
USL depune moţiune de cenzură la 17 aprilie pentru că Ungureanu a cedat presiunilor UDMR

„De mâine (luni, n.r.) începând, având în vedere noile realităţi de la Cameră şi de la Senat, vom pregăti moţiunea de cenzură, care va fi depusă imediat după Paşte, pe 17 aprilie”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta.

El a spus că moţiunea va avea ca obiect nu doar „cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR” prin înfiinţarea UMF Târgu Mureş, ci şi „cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse”.

Ponta a spus că speră ca la motivele acestei cenzuri să nu se adauge „cedarea în faţa dorinţei baronilor care încă au rămas la PDL”.

Surse politice au declarat, joi, pentru Meadiafax, că USL vrea depunerea moţiunii pe 17 aprilie.

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită, în contextul informaţiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, să nu cedeze „şantajului exercitat de liderii PDL” asupra şefului Guvernului.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu are legătură cu interesele ţării şi vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei.

„Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei”, a spus Ponta, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a acuzat actualul Executiv că „nu are legatură cu interesele României”.

Liderul USL afirmă, de asemenea, că Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei ar trebui să fie „independentă de Guvern, şi sub controlul Parlamentului, singura instituţie reprezentativă pentru poporul român”.