USL discută luni declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu

USL vrea să înceapă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Liderii Uniunii, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, anunţă, într-o declaraţie de presă comună, că vor discuta luni suspendarea şefului statului.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 14:58
USL discută luni declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu

Prezentăm integral declaraţia liderilor USL:

Am luat act cu ingrijorare si indignare de faptul ca, prin noile sale declaratii facute la postul public de radio, presedintele Traian Basescu anunta explicit refuzul sau de a aplica legea care prevede indexarea anuala a pensiilor, precum si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori si alti bugetari (decizii date in aplicarea legii promulgate chiar de catre domnia sa!).

Acest refuz va persista chiar si dupa o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in sensul obligativitatii aplicarii respectivelor legi. Aceste pozitii sunt extrem de iresponsabile si periculoase deoarece intaresc mesajul presedintelui despre abolirea statului de drept in Romania.

Constatam, de asemenea, ca aceste semnale vin intr-o serie mai lunga de actiuni comise de presedintele Traian Basescu in ultima perioada, pe care le consideram vadit neconstitutionale.

Tinand cont de aceste lucruri, am solicitat juristilor din partidele noastre sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a USL, un raport fundamentat cu privire la aceste actiuni grave pe care le consideram ca incalcand prevederile Constitutiei Romaniei.

Raportul va trebui sa contina o evaluare respectivelor fapte, precum si masura in care acestea pot face obiectul unei actiuni de suspendare a presedintelui Traian Basescu, in conformitate cu articolul 95 din Constitutia Romaniei.

Mentionam ca daca, in urma analizei juridice si politice, constatam ca actiunile incriminate constuie in mod substantial o atingere grava adusa ordinii constitutionale, USL nu va ezita sa declanseze procedurile de suspendare din functie a Presedintelui Basescu, chiar si in lipsa unei majoritati in Parlament.”


loading...