USL, după decizia judecătorilor Curţii: CCR e o subsecţie a propagandei PDL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că decizia Curţii Constituţionale de respingere a contestării învestirii Guvernului Ungureanu era de aşteptat şi a acuzat că deciziile Curţii se iau politic. Liderul PNL, Crin Antonescu, a reclamat la rândul său faptul că CCR a ajuns doar o subsecţie a propagandei PDL.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 11:50
USL, după decizia judecătorilor Curţii: CCR e o subsecţie a propagandei PDL

„Era de aşteptat. La Curtea Constituţională deciziile se iau politic”, a comentat miercuri Ponta, potrivit Mediafax, decizia CCR.

El a arătat că este necesară regândirea modului de funcţionare a Parlamentului. „Singurul lucru care rămâne pentru noi toţi este faptul că trebuie, după alegerile din noiembrie, să regândim împreună cu cei care acum sunt la putere şi atunci vor fi în opoziţie, un nou mod de funcţionare a Parlamentului”, a spus Ponta.

„E clar că în felul acesta nu se respectă reguli, cvorum, ce se votează. Categoric trebuie să muncim împreună ca să avem din nou un Parlament care să funcţioneze, dar asta, din câte văd, va fi posibil după noiembrie”, a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că actualul Guvern a fost consacrat drept valid, legitim, de către Curtea Constituţională, fără a fi parcurs o procedură parlamentară esenţială care marchează un rol al Legislativului.

„Suntem într-un regim în care ni se spun poveşti despre dialog, democraţie, în schimb este consacrat de către această pseudo-Curte Constituţională drept valid, drept legitim, un Guvern care nu a străbătut, nu a parcurs o procedură esenţială, elementară care marchează un rol Parlamentului”, a spus Antonescu.

El a susţinut că CC, ca şi CNA, este o subsecţie a propagandei PDL.

„În vreme ce filosofii împăciuirii povestesc, fac teorii, explică cum ar fi dacă ar fi bine, noi suntem într-o ţară în care Guvenrul este condus de un şef al serviciilor secrete, Parlametul este desfiinţat cu acte în regulă, Curtea Constituţională, ca şi atâtea alte instituţii, ca CNA, sunt subsecţii ale propagandei de partid, de guvernământ”, a spus Antonescu.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu este legal învestit, respingând sesizarea USL.

Curtea Constituţională (CC) a respins sesizarea USL referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului privind învestirea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.