USL, după demisia cabinetului Boc: S-a făcut primul pas pentru declanşarea anticipatelor VIDEO

Liderul USL Victor Ponta a declarat, luni, că, prin demisia premierului Emil Boc, s-a făcut primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate.  Co-preşedintele Uniunii, Crin Antonescu, a apreciat că plecarea Guvernului Emil Boc de la Palatul Victoria este o victorie a protestatarilor şi un prim pas către soluţionarea crizei politice din România.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 08:59
USL, după demisia cabinetului Boc: S-a făcut primul pas pentru declanşarea anticipatelor VIDEO

Plecarea guvernului Boc este o victorie a celor care au protestat de la începutul anului în stradă. Este plecarea celui mai corupt, incompetent şi mincinos guvern din istoria României, cel puţin după 1989. Plecarea guvernului Boc este un prim pas către soluţionarea crizei politice şi deschiderea drumului către alegeri anticipate, singura formulă solidă către reaşezarea vieţii din România pe un făgaş normal”, a spus Crin Antonescu.

Liderii USL au precizat că vor participa luni după-amiază la consultările cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, demisia lui Emil Boc fiind un factor decisiv în această decizie. „Aceste discuţii vor trebui să se concentreze pe ceea ce trebuie să se întâmple după evenimentul de astăzi”, a spus Antonescu.

Demisia guvernului Boc era necesară, era de aşteptat, era cerută de toată lumea din ţară, fără să uite nicio secundă că s-au luat măsuri care au fost implementate prost, greşit şi împotriva intereselor publice de către guvernul Boc”, a declarat Victor Ponta, preşedintele PSD.

„USL are o responsabilitate faţă de momentele extrem de grele pe care le traversează România, nu Emil Boc şi miniştrii săi. Suntem o corabie în derivă pe o mare extrem de agitată, care este Europa. Toate previziunile prezentate de delegaţia FMI arată o rectificare negativă privind România, datoria publică şi creşterea economică. Este necesar ca USL, care vrea să conducă România spre vremuri mai bune, să vină cu soluţii responsabile, să se pregătească cât mai bine să facă un alt fel de guvernare decât cel din ultimii ani„, a adăugat Victor Ponta.

El a precizat că USL doreşte declanşarea de alegeri parlamentare anticipate, dar că până atunci susţine „stabilitate şi echilibru”. „Cred că putem face o tranziţie democratică”, a apreciat Ponta.

Liderul PSD a menţionat că, odată cu demisia lui Emil Boc, se intră în cele 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului în vederea alegerilor anticipate.

„Suntem dechişi să discutăm orice fel de formulă responsabilă, să ajungem la alegeri care să nu însemne distrugerea totală a ceea ce a rămas din România„, a mai spus Ponta.