USL îl somează pe Băsescu să meargă la vot: „Dacă nu, să plece de acum acasă!”

Traian Băsescu este chemat de USL să se prezinte la urne. Solicitarea a fost făcută publică de către liberalul Eugen Nicolăescu, acesta precizând că un refuz al preşedintelui suspendat ar trebui să atragă după sine şi demisia.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 17:34
USL îl somează pe Băsescu să meargă la vot: „Dacă nu, să plece de acum acasă!”

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, i-a solicitat, duminică, preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, să îşi exercite calitatea de demnitar al statului român şi să se prezinte la vot, chemându-i şi pe cetăţeni la vot, în caz contrar Băsescu sugerându-i-se „să plece de pe acum acasă”.

„E ora 20.00 şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu s-a prezentat la vot. Îl somez public să-şi exercite calitatea de deminitar al statului român, să se prezinte la vot, să cheme cetăţenii la vot, ca să se respecte Constituţia şi legislaţia ţării. Altfel, Traian Băsescu trebuie să plece de acum acasă”, a declarat Nicolăescu, citat de Mediafax, precizând că Băsescu este primul care ar trbui să respecte principiile Constituţiei:

„La sugestia lui Traian Băsescu Curtea Constituţională a obligat Parlamentul să introducă cvorum la referendum. La vremea respectivă preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, apoi suspendat, a solicitat cetăţenilor să respecte decizia CC şi să se prezinte la vot. Apoi, când a văzut că scorul e total nefavorabil pentru el, le-a solicitat cetăţenilor să nu se prezinte, spunând că el se va prezenta”.

Conform acestuia, la ora 19.30 numărătoarea paralelă a USL a relevat faptul că au votat 7 milioane de cetăţeni, adică 39,6% din totalul celor înscrişi pe listele electorale.