USL nu mai vrea să guverneze cu UDMR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că USL nu mai vrea să guverneze cu UDMR, susţinând că obiectivul alianţei este să obţină 50 la sută din mandatele din Parlament la alegeri.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 18:38
USL nu mai vrea să guverneze cu UDMR

Victor Ponta a spus, citat de Mediafax, că UDMR trebuie să treacă în opoziţie, întrucât „a obosit” după atâţia ani la guvernare.

„Am luat în calcul un lucru: este important să avem peste 50 la sută din mandatele din Parlament, deoarece nu mai dorim să guvernăm cu UDMR. Este o decizie politică importantă. Soarta mea şi a domnului Antonescu, daţi-mi voie, vorba lui Traian Băsescu, nu suntem aşa de importanţi. Ceea ce este important este ca USL să nu guverneze cu UDMR, iar aceştia să meargă în opoziţie. Eu nu sunt antimaghiar sau un şovin, vorbesc de UDMR ca partid. După atâţia ani la guvernare cred că a obosit, şi-au îndeplinit toate obiectivele şi trebuie să meargă în opoziţie. De aceea trebuie să avem peste 50 la sută, pentru că eu cred că doar Traian Băsescu poate să guverneze cu domnul Dan Diaconescu”, a spus Victor Ponta.