Ponta: Suspendarea lui Băsescu, posibilă în 2013

Liderii USL susţin că nu renunţă la suspendarea preşedintelui Băsescu, însă ei recunosc că ea nu va fi posibilă în această legislatură.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 10:40
Ponta: Suspendarea lui Băsescu, posibilă în 2013

Victor Ponta, preşedintele PSD a declarat astăzi că suspendarea preşedintelui Băsescu nu va fi posibilă în acest an, întrucât parlamentarii social-democraţi şi liberali nu deţin majoritatea în Parlament.

„Va fi o strângere de semnături, dar în momentul actual ea nu trece de Parlament. O să treacă în 2013”, a afirmat Ponta într-o conferinţă de presă, ce a urmat primei  şedinţe din acest an a USL.

Anterior şedinţei, liderul PNL Crin Antonescu declarase că va fi anunţat calendarul „destul de complet” referitor la acţiunile majore ale USL din acest an, calendar care va clarifica şi startegia social-liberalilor referitor la suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, demers anunţat la sfârşitul anului trecut.

„Noi am comunicat foarte clar ce se întâmplă cu acel document şi el îşi urmează cursul, precum şi dezvoltările din jurul acelui document. Cred că am spus destul de clar la sfârşitul anului trecut”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Întrebat despre momentul finalizării documentului privind suspendarea, Antonescu a spus: „Anunţăm azi un calendar destul de complet în care aceste elemente îşi vor găsi locul”.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că în şedinţa de luni a USL se va discuta despre agenda până pe 25 noiembrie inclusiv.

„Ne-am văzut deja anul acesta, dar nu la nivel oficial. Acum e prima întâlnire oficială a USL. Azi discutăm despre toată agenda până pe 25 noiembrie inclusiv”, a spus Ponta.

În 12 decembrie 2011, Crin Antonescu declara că documentul privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este gata, el precizând că acţiunea va porni atunci când USL va considera că este „oportună”.

La începutul lunii decembrie, Victor Ponta anunţa că USL doreşte să strângă 5,2 milioane de semnături pentru susţinerea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, adică numărul de voturi pe care acesta le-a obţinut la turul al doilea al alegerilor din 2009. Liderul PSD a mai declarat, răspunzând unor întrebări, că USL nu îşi face iluzii privind votul din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din funcţie a preşedintelui.