USL şi Sorin Oprescu, agreaţi de peste jumătate dintre alegătorii din Bucureşti

Dacă săptămâna viitoare românii ar fi chemaţi la urne, Uniunea Social Liberală ar câştiga detaşat în Bucureşti alegerile parlamentare. Asta arata un sondaj Avangarde, făcut la începutul lui decembrie. Sondajul mai arată că Sorin Oprescu ar mai primi şi un al doilea mandat chiar dacă în competiţie ar intra Elena Udrea ori Cristian Popescu Piedone.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 14:57
USL şi Sorin Oprescu, agreaţi de peste jumătate dintre alegătorii din Bucureşti

Opozitia este agreata de 64% dintre bucureşteni. La diferenţă de 45 de procente, apare PDL. Partidului lui Dan Diaconescu ar înregistra un scor destul de bun ca să intre în Parlament: 8%. Formaţiunea lui Gabriel Oprea ar fi sub pragul electoral, cu doar 3 procente.

La primăria Capitalei, favoritul rămâne Sorin Oprescu. Acesta ar câştiga scrutinul indiferent dacă ar intra în competiţie cu ministrul Turismului, Elena Udrea, sau cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Actuala clasă politică este sancţionată de electorat. În fruntea clasamentului politicienilor despre care românii au o părere proastă se găseşte Traian Băsescu, urmat de senatorul Mircea Geoană, dar şi liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu. La polul opus, printre cei agreati de alegatori se afla guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Sondajul Avangarde a fost realizat pe un eşantion de 2004 persoane cu drept de vot, în perioada 5 şi 15 decembrie. Cercetarea are o eroare de plus minus 2%.