USL va face „un apel concret” la parlamentarii Puterii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL nu va negocia cu parlamentarii puterii susţinerea demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, doar va face "un apel concret" la ei.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 12:40
USL va face „un apel concret” la parlamentarii Puterii

„Nu confundaţi apelul cu negocierea, care implică să dai ceva, ca să primeşti ceva. Nu este niciun negoţ aici, ci o încercare de responsabilizare a parlamentarilor”, a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

Întrebat, la rândul său, dacă USL a negociat sau va negocia cu parlamentarii partidelor din arcul guvernamental, Ponta a răspuns: „Vom adresa fiecărui parlamentar, indiferent de grupul politic, materialul pe care îl vom pregăti pentru cererea de suspendare şi le vom atrage atenţia că în mai puţin de un an vor ajunge în faţa alegătorilor”.

Liderul PSD a mai spus că PDL îi este teamă de votul din plenul Parlamentului la eventuala acţiune de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta a precizat că, dacă Birourile Permanente reunite ale celor două Camere vor refuza punerea pe ordinea de zi a plenului reunit a cererii USL, PSD şi PNL vor încerca impunerea subiectului în timpul şedinţei de plen.

Crin Antonescu a completat că USL va continua demersurile pentru suspendare chiar dacă Mircea Geoană va fi înlocuit cu un senator PDL la preşedinţia Senatului.

„Noi nu vrem să îl suspendăm pe Băsescu să punem în locul lui pe Ionescu sau pe Popescu, ci pentru că reprezintă un atac la statul de drept şi un pericol pentru societatea românească. Cine va fi preşedinte interimar nu este decisiv, dar cine va fi ales prin vot da, iar eu sper să fie Crin Antonescu”, a spus Ponta.

Liderii USL au anunţat, luni, că declanşează procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.