USL vrea să conteste în instanţă amenda Jandarmeriei

USL analizează posibilitatea de a contesta în instanţă decizia Jandarmeriei de a-i amenda pe organizatorii mitingului care a avut loc joi, la Arcul de Trumf.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 12:14
USL vrea să conteste în instanţă amenda Jandarmeriei

„Uniunea Social Liberală mulţumeşte zecilor de mii de simpatizanţi care au luat parte ieri, 19 ianuarie, la mitingurile organizate de opozitie din Bucureşti şi din toate orasele din ţară. Îi felicităm pe aceşti oameni pentru tot efortul depus în vederea participării la aceste evenimente”, se arată într-un comunicat al USL.

Reprezentanţii Uniunii spun că cei care au asistat sau au putut vedea şi citi relatări despre evenimentele organizate de către USL au putut constata, „fără urmă de îndoială, caracterul civilizat şi corect al acestor manifestări”.

„De asemenea, au putut constata că aceste manifestări au fost organizate şi s-au desfăşurat cu deplina respectare a cadrului legal. În ciuda acestui fapt, Jandarmeria Română a decis amendarea organizatorilor mitingului USL din Bucureşti. USL respectă această decizie, dar îşi rezervă dreptul de a analiza situaţia şi de a contesta în instanţă sancţiunea”, se precizează în comunicat.

USL face apel la Jandarmeria Română să renunţe la abuzurile împotriva protestatarilor, la folosirea disproporţionată a forţei şi să” îşi concentreze eforturile în a fi mai eficienţi în asigurarea ordinii publice şi a protejării celor care protestează paşnic”.

Organizatorii mitingului organizat de PNL vor fi sancţionaţi conform legii, întrucât câteva sute de participanţi la acest protest au blocat de două ori Piaţa Victoriei, a declarat, vineri, Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a precizat că amenda în astfel de situaţii este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.