USR acţionează sub acoperire pentru a demasca ilegalităţile din HORECA .”Totul a fost organizat la ordinul prefectului”

O consilieră USR din Timişoara a descins alături de jandarmi într-un local din Timişoara pentru a arăta că restaurantul nu respectă regulile în pandemie deoarece primeşte clienţi pe bază de rezervare, în condiţiile în care oraşul este în carantină. Ana Munteanu a recunoscut că persoanele care au făcut rezervarea erau "sub acoperire".

23 mart. 2021, 10:24
USR acţionează sub acoperire pentru a demasca ilegalităţile din HORECA .”Totul a fost organizat la ordinul prefectului”

USR acţionează sub acoperire pentru a demasca ilegalităţile din HORECA. Ana Munteanu, consilier local USR în Timişoara, a publicat pe pagina sa de Facebook un clip video în care apare în timp ce însoţeşte un echipaj de jandarmi într-un restaurant din Timişoara. Ea a vrut să arate că, în timp ce solicită facilităţi din partea Consiliului Local, compania care deţine restaurantul încalcă legea. Localul a primit clienţi pe bază de rezervare, cu toate că acest lucru este interzis pentru că oraşul de pe Bega este în carantină, scrie Adevărul.

„Ştiaţi că există restaurante care preiau ilegal rezervări în această perioadă? În plenul Consiliului Local de săptămâna trecută s-a discutat speţa unor societăţi comerciale care cereau diverse derogări de la plata chiriilor. Iată, culmea, nu erau dintre cei care respectă regulile – ci unii dintre «şmecherii» care fentează sistemul.

Există două tipuri de oameni: cei care din martie anul trecut respectă cu stricteţe regulile chiar dacă şi-au pierdut răbdarea, chiar dacă poate ar vrea să-şi petreacă o seară la o cină alături de cei dragi. Şi mai sunt «şmecherii».

Cei care nu înţeleg că ajunge ca o singură persoană, dintre cei prezenţi ilegal în acest local, să aibă COVID 19. Doar o persoană. Dacă ştiţi că există cazuri în care nu este respectată carantina, vă rog semnalaţi-le autorităţilor”, a scris Ana Munteanu pe Facebook.

Citeşte şi: Fritz consideră necesară carantina în Timișoara. ”Aceste măsuri nu sunt o pedeapsă. Nu e cazul să declanșăm un război între Timișoara și București

Mesajul publicat de Ana Munteanu a stârnit controverse pe Facebook, inclusiv din partea unor susţinători ai consilierei USR.

„După live-ul realizat ieri am primit mai multe ameninţări. În general ameninţările au ca scop inducerea unei stări de nesiguranţă, frică şi temeri – oricât de neplăcute sunt aceste sentimente, eu aleg să nu mă las intimidată. E paradoxal cum o parte dintre cei care susţineau până acum că nu mai vor să vadă hoţie şi ilegalităţi în România – aprobă o conduită nelegală şi ameninţă cu agresiuni fizice atunci când sunt demascate încălcări flagrante ale legii.

În cursul zilei de mâine voi redacta plângeri prealabile către organele de urmărire penală pentru fiecare dintre ameninţările primite. Nu e firesc să-mi fie teamă să merg pe stradă din cauza faptului că am avut curajul să arăt ceva despre care toată lumea vorbeşte… în şoaptă”, a reacţionat Ana Munteanu, într-o altă postare.

Ana Munteanu a fost întrebată ce a bifat în declaraţia pe propria răspundere care îi permite deplasarea, deoarece la momentul „descinderii” Timişoara era în carantină.

„Am fost în interes de serviciu. Având în vedere că Del Corso este una dintre societăţile care ne-a făcut o adresă cum că sunt închişi, eu m-am dus la faţa locului ca să pot să iau o decizie după aceea”, a explicat Ana Munteanu, conform sursei citate.

De altfel, consiliera USR a recunoscut că rezervarea a fost făcută de persoane pe care le cunoştea, pentru a demonstra că în restaurant nu se respectă legea. În schimb, Ana Munteanu a intrat cu jandarmii în local pentru a se asigura că „figuranţii” nu primesc amenzi.

USR acţionează sub acoperire pentru a demasca ilegalităţile din HORECA. „Sunt cei care ne-au ajutat şi au sesizat că se întâmplă o ilegalitate”

„Jandarmii nu au mers acolo la ordinul meu. Jandarmii au mers în urma unei sesizări, la ordinul prefectului. Cu o zi înainte se făcuse o rezervare pentru patru persoane. Acceptă rezervări doar la faţa locului. Patru persoane s-au aşezat la masă. Îi cunoşteam. Am fost acolo alături de jandarmi ca să mă asigur că ei nu vor primi nicio amendă, ci că ei sunt cei care ne-au ajutat şi au sesizat că se întâmplă o ilegalitate”, a declarat consiliera USR, conform Adevărul.

Întrebată de ce „clienţii sub acoperire” nu au fost amendaţi, cu toate că ordinul de carantină le intezicea să meargă la restaurant, consilierul USR a explicat că aceştia nu puteau fi amendaţi deoarece oamenii erau acolo într-un scop nobil.

„Totul a fost organizat la ordinul prefectului. Persoanele au fost special acolo ca să arate ce se întâmplă. Cum adică să amendezi persoanele care au fost de bună credinţă şi ţi-au arătat că ceva nu merge? Cum mai încurajăm oamenii să ne ajute în demersurile astea? Le spunem tuturor «staţi acasă şi nu băgaţi în seamă oamenii care nu respectă legea»”, a declarat Ana Munteanu.

Mai mult, consiliera USR a spus că „nu mi se pare normal ca nişte restaurante care vin şi ne mint în Consiliul Local că au închisă acitivitatea să funcţioneze ilegal”.

Explicaţiile prefectului de Timiş

Zoltan Nemeth (USR), prefectul judeţului Timiş, a explicat care a fost rolul său în controlul desfăşurat în restaurant.

„Vă pot spune că jandarmii au fost sesizaţi de la Prefectură urmare a unor sesizări de la cetăţeni. În ultimele zile am sesizat structurile MAI cu privire la mai mulţi operatori economici cu privire la care am primit sesizări de la cetăţeni. Consilierul local nu a mers cu jandarmii cum a apărut… A fost în calitate de cetăţean, nu de consilier local. Jandarmii urmează să ia hotărârile legale”, a declarat prefectul de Timiş Zoltan Nemeth.

Cât despre „clienţii” sub acoperire pentru care Ana Munteanu a intervenit pentru a nu fi amendaţi, prefectul de Timiş a spus că acele persoane erau acolo în calitate de cetăţeni şi nu de autorităţi ales statului.

„Probabil aceleaşi persoane au anunţat-o şi pe dumneaei”, a declarat Zoltan Nemeth.

În plus, reprezentanţii Jandarmeriei Timiş au explicat că nu a fost întocmit niciun proces verbal de contravenţie, la două zile de la controlul din restaurantul Del Corso.

Citeşte şi: Președintele CJ Timiș: Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului


loading...