USR atacă la CCR numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ. Anunţul făcut de Dan Barna!

După ce Ludovic Orban a acuzat USR de blat cu PSD, în ceea ce priveşte numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, Dan Barna a venit cu o decizie vehementă.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 09:38
USR atacă la CCR numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ. Anunţul făcut de Dan Barna!

Partidul pe care îl conduce va ataca la Curţii Constituţionale a României (CCR) numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și a lui George Dircă la Secția de Legislație, pe motiv că cei doi nu au întrunit numărul de voturi prevăzut de lege.  

„USR va ataca la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.

Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin.

Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca numirea lui Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaților PNL Florin Roman a respins propunerea și s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache.

USR depune și un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare

Ca și în alte situații în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne așteptăm ca toți deputații și senatorii cu un minim de decență să se alăture acestui demers.

Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile și colaboratorii lui fățisi sau ascunși. Nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat și hotărât al pesedismului în toate formele lui și așa rămânem.”, se arată în mesajul Transmis de Dan Barna, pe contul de Facebook.

Citeşte şi: Orban acuză un blat PSD-USR pentru numirea lui Iordache. „S-a afirmat ca violatorul justiţiei independente, sluga lui Dragnea”