USR atacă PNL şi coaliţia de guvernare după semnarea acordului între PSD-PNL-UDMR: „Au luat fără ruşine prevederi din programul de guvernare cu USR/O nuntă la care mirele şi mireasa au petrecut separat”

Fostul președinte al Senatului Anca Dragu a declarat joi că USR este în opoziție și că va urmări cu atenție cum coaliția PNL-PSD-UDMR „își va bate joc de banii românilor”, adăugând că nu dă șanse mari acestei coaliții.

25 nov. 2021, 11:30
USR atacă PNL şi coaliţia de guvernare după semnarea acordului între PSD-PNL-UDMR: „Au luat fără ruşine prevederi din programul de guvernare cu USR/O nuntă la care mirele şi mireasa au petrecut separat”

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a declarat la rândul său că PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR şi spune că PNL şi PSD sunt interesate doar de împărţirea posturilor şi a banilor publici.

„PNL a mai guvernat cu PSD şi PSD a guvernat separat şi ştim ce a rămas în urmă: justiţia aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri. Deci cam la asta ne aşteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide. Dacă ne uităm la ce-i apropie şi ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că şi-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărţiri de funcţii şi nu s-au limitat la miniştri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărţire politică inclusiv a funcţiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulţi acolo de împărţit.

Deci cam asta-i apropie de fapt pe PNL-PSD, sinecurile în funcţii de stat, într-un stat tot mai slăbit, plus bani, fondurile publice, care să fie împărţite frăţeşte între partide. Sper eu să nu arunce în aer PNRR, care ar trebui să fie o piatră de hotar în reformarea României pentru următorii ani şi miniştrii USR în sensul acesta au lucrat cât au fost în Guvern”, declară liderul USR.

Anca Dragu, USR: „Ne miră să vedem unde a ajuns PNL. Au pierdut foarte mult, au pierdut ministere importante”

Anca Dragu, fostul preşedinte al Senatului, a declarat, la rândul său, că nu dă mari şanse coaliţiei dintre PSD şi PNL, pe care o aseamănă cu „o nuntă la care mirele şi mireasa au dansat separat”.

„Noi vom urmări cu atenție cum această coaliție își va bate joc de banii românilor. Sigur, liberalii au fost colegii noștri de guvernare și pe noi ne miră să vedem unde au ajuns. Au ajuns într-o coaliție nouă, alături de un partid cu care au fost în luptă aparentă, au pierdut foarte mult în această coaliție, au pierdut ministere importante pentru ei, dar ceva totuși i-a mânat mai departe”, a spus Dragu.

Cât despre acordul politic semnat în această dimineață, Dragu a spus: „Da, s-a semnat așa pe colțul mesei, cu jenă, fiecare lângă camera lui. O nuntă la care mirele și mireasa au petrecut separat, poate și cadourile se strâng tot separat. Șanse puține îi dau aceste coaliții, pentru că banii se vor termina curând. Acești bani din PNRR nu vor curge doar pentru că cere România bani, ci trebuie să se facă niște reforme. Sunt convinsă că nu se vor întâmpla aceste reforme”.

Citeşte şi: Dan Barna: Klaus Iohannis este o plastilină! Cum o modelezi, iese tot PSD la guvernare