USR condiţionează participarea la guvernare de numirea unui alt premier: Orban a picat grav acest test. Iohannis: Orban rămâne premier

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR și liderul deputaților USR, a anunțat miercuri pe Facebook că una dintre condițiile intrării la guvernare alături de PNL este desemnarea unui nou prim-ministru, considerând că Ludovic Orban nu se ridică la înălţimea funcţiei şi acuzându-l că a minţit atunci când a susţinut că parlamentarii USR ar fi votat pentru numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 15:30
USR condiţionează participarea la guvernare de numirea unui alt premier: Orban a picat grav acest test. Iohannis: Orban rămâne premier

„Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Este pentru prima dată când un lider USR condiționează intrarea la guvernare de nominalizarea altui premier liberal decât Ludovic Orban.

Orban este desemnat oficial de PNL drept candidat pentru funcția de premier după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Iohannis: Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier

Întrebat, în conferinţa de presă susţinută la Cotroceni, cum se poziţionează în acest scandal, Klaus Iohannis a susţinut că Orban are în continuare tot sprijinul instituţiei prezidenţiale.

„Lumea e supărată și caută vinovați. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, ar însemna să câștige PSD”, a spus Iohannis, care a afirmat clar că singura numire pe care o ia în calcul este cea a lui Orban.

Citeşte şi: Iohannis, despre numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ: PSD-iştii găsesc modalităţi de a-şi răsplăti obedienţii