USR îi cere demisia lui Sorin Cîmpeanu în scandalul plagiatului

Irineu Darău, parlamentar USR, susține că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, trebuie să plece din fruntea ministerului. Solicitarea lui Darău vine după ce Cîmpeanu a declarat că nu există o definiție a plagiatului „validată juridic”.

05 feb. 2022, 21:44
USR îi cere demisia lui Sorin Cîmpeanu în scandalul plagiatului

„Sorin Cîmpeanu trebuie să plece. Fără întârziere. Nu mai e loc de vreun dubiu când un ministru al educației devine un contraexemplu, atât moral cât și de management. Astăzi nu văd niciun argument pentru care vreun inspector, director, profesor sau elev onest să aibă ceva pozitiv de învățat de la cel care ține frâiele sistemului de învățământ.

Emilia Şercan îl acuză pe premier că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Reacţia lui Nicolae Ciucă: Am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp
Să spui că nu e clar ce înseamnă plagiat nu este altceva decât o ticăloșie fără margini. Manipulare și iresponsabilitate. Este bomboana pe coliva unui mandat dezastruos.

Iar dacă prin absurd ministrul avea vreo idee genială care să oprească epidemia de plagiate, îi amintesc că este senator cu drepturi depline și putea oricând propune o lege sau un amendament în Comisia de Învățământ din Senat. Suntem „colegi” acolo, dar nu l-am văzut aproape niciodată să participe și să voteze, fiind înlocuit la peste 90% dintre ședințe.

P.S. Deși eram în prima zi a mandatului de senator, am intuit bine că nu pot vota cu conștiința curată un aviz pozitiv pentru acest ministru, chiar dacă era propunerea PNL pentru guvernul vechii coaliții din care și noi eram parte. La întrebarea mea dedicată, Sorin Cîmpeanu a garantat toleranță zero la plagiate. Nu l-am crezut nici atunci și nu îl cred nici acum. Ne dovedește zi de zi că misiunea lui este exact pe dos”, a spus Irineu Darău, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu există o definiție a plagiatului „validată juridic”, la dcnews.ro: „Ați văzut pe undeva o definiție a plagiatului validă juridic? Eu n-am văzut. (…) Nu ne-am obosit să-l clarificăm la nivel juridic, legislativ”. Declarația vine în contextul în care Sorin Cîmpeanu a cerut în luna august a anului trecut să-i fie analizată teza de doctorat de către Universitatea de Științe Agronomice. Până acum, instituția de învățământ nu a emis niciun fel de decizie.

Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a fost acuzat de plagiat. „Orice demers menit să clarifice suspiciunile este binevenit”
Amintim că premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de plagiat de către jurnalista Emilia Șercan și teza sa de doctorat a fost admisă de CNATDCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – pentru a fi analizată.


loading...
Partenerii noștri