USR îi vânează toate greșelile lui Nicolae Ciucă: Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?

Dacian Cioloș le bate obrazul liberalilor. Șeful USR spune că PNL are nevoie de o majoritate în Parlament pentru a implementa unele reforme, inclusiv PNRR, care necesită diverse legi votate în forul legislativ.

25 oct. 2021, 16:33
USR îi vânează toate greșelile lui Nicolae Ciucă: Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?

USR îi vânează toate greșelile lui Nicolae Ciucă. Declarația fostului premier vine în contextul în care PNL ar putea merge în Parlament cu un Guvern minoritar, fără USR.

USR îi vânează toate greșelile lui Nicolae Ciucă: Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?

Mai mult decât atât, pentru că nu se conturează nimic concret, în PNL se discută deja de un al treilea nume care ar putea să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă, actualul premier propus care ar trebui să formeze o majoritate parlamentară.

„Acum e nevoie de o majoritate în Parlament. Aici nu-i vorba de ambițiile unui om. La noi nu se pune problema așa. După ce PNL propune un alt premier suntem dispuși să stăm la masa negocierilor. Nu văd intenția PNL în acest sens. Nu văd apoi de ce am vota.

Domnul Ciucă vorbește dincolo de criză și punerea în practică a PNRR, care include unele reforme. Pentru aceste reforme trebuie unele legi, votate în Parlament. Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament? La noi nu se pune problema de portofolii, atâta timp cât PNL vrea un guvern minoritar.

Citește și: Dan Vîlceanu exclude posibilitatea ca, în România, să se instaureze dictatura militară odată cu interimatul generalului Ciucă: „Domnul Ciucă e civil, e fost militar, însă este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern”
USR a făcut o propunere de premier și Guvern. Am propus înainte să refacem coaliția. Dacă PNL vrea să facă coaliție cu PSD e liber să o facă. Noi ne facem treaba și în opozițe, nu asta e problema, ci ce le oferim românilor.

Eu am crezut că între timp PNL și PSD au făcut o înțelegere rapidă, că au o variantă.

Dacă PNL crede că statul eșuat poate fi reformat cu PSD poate să încerce”, a spus Dacian Cioloș, președintele USR, la Digi24.

Citește și:  Florin Cîţu exclude posibilitatea de a face parte din Guvernul Ciucă şi orice alianţă cu PSD-ul: „Suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Acest lucru nu e compatibil cu ce a spus PSD-ul până acum”


loading...