USR, mesaj pentru Iohannis după anunţul premierului Viorica Dăncilă

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 19:34 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 19:34 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul USR Stelian Ion îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte propunerile de miniştri înaintate de către Viorica Dăncilă şi afirmă că acest conflict trebuie tranşat. ÎN plus, deputatul spune că moţiunea de cenzură trebuie depusă imediat cum sunt strânse cele 233 de semnături necesare pentru ca Guvernul să cadă. El a mai afirmat că Viorica Dăncilă evită Parlamentul pentru a primi un vot de încredere şi face revoluţii în materie de drept constituţional, inventând noi majorităţi.

Foto: facebook.com

Stelian Ion a afirmat, miercuri după-amiază, că Viorica Dăncilă nu mai doreşte să apară în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere, ci vrea să cumpere la bucată miniştrii ALDE şi să spună că nu a fost schimbată componenţa politică a Guvernului.

"Doar ce am aflat despre şiretlicul de care înţelegeţe să se folosească premierul României, doamna Viorica Dăncilă, în sensul în care nu mai doreşte să apară în faţa Parlamentului pentru a obţine un vot de încredere, ci doreşte să cumpure la bucată miniştrii ALDE şi în felul ăsta să spună că această componenţă politică a Guvernului nu s-a schimbat. Este o mare dezamăgire pentru toţi românii, este clar că e o bătaie de joc la adresa democraţiei şi la adresa întregii ţări până la urmă pentru că e de domeniul evidenţei că acest guvern nu mai are sprijin în Parlament. ALDE a declarat în mod oficial că s-a retras de la guvernare, E adevărat că unii membri ALDE, în stilul caracteristic pentru că vorbim aici de traseişti de profesie, au ales să îşi vândă mandatul şi să-şi negocieze situaţia personală în schimbul unor avantaje personale", a spus deputatul USR.

El a precizat că această situaţie este una gravă şi trebuie să înceteze, precizând că în Parlament nu se mai lucrează, menţionând că de două săptămâni nu a mai fost convocată Comisia Juridică, în cadrul căreia trebuia discutat proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu.

Stelian Ion spune că USR solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu dea curs propunerii lui Vioricăi Dăncilă legate de miniştrii care ar urma să ocupe portofoliile vacante şi că acest conflict trebuie tranşat.

"Noi solicităm foarte clar preşedintelui României să nu dea curs acestei propuneri. De asemenea, odată ce s-a declanşat un astfel de conflict, el trebuie tranşat şi trebuie să vedem care este rezolvarea, dar să vă spun răspicat, Uniunea Salvaţi România deja a
a depus toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură, la fel şi PNL-ul, UDMR-ul a spus că se alătură. Am îndoieli la acest moment în privinţa ALDE pentru că vedeţi ce se întâmplă cu ALDE, nu îţi mai poţi pune absolut deloc baza în acest partid, nu că s-ar fi întâmplat până acum, ei de fapt acţionează ca PSD-ul, îşi doresc foarte mult să continue această cârdăşie cu PSD, îşi doresc să se agaţe de putere", a explicat parlamentarul USR.

El a menţionat că Dăncilă vine cu tot felul de înţelegeri şi combinaţii inacceptabile, la fel cum făcea şi Liviu Dragnea, şi acest lucru o descalifică din punct de vedere politic şi moral.

"Noi avem semnăturile, aşteptăm cât mai curând să se alăture şi ceilalţi colegi, care pretind că sunt în opoziţie. Deja a trecut prea mult timp, deja vedem că Viorica Dăncilă, asemenea lui Dragnea, vine cu tot felul de înţelegeri şi de combinaţii absolut inacceptabile şi care o descalifică şi de punct de vedere politic şi din punct de vedere moral şi lucrul ăsta este în defavoarea României", a mai declarat Stelian Ion.

Întrebat când ar trebui depusă moţiunea de cenzură, deputatul USR a spus: "Imediat cum avem acele 233 de semnături, imediat cum avem aceste semnături trebuie depusă, în niciun caz nu trebuie să aşteptăm noi Guvernul să vină în Parlament pentru că am văzut că doamna premier Viorica Dăncilă face tot posibil să evite Parlamentul. Face revoluţii în materie de drept constituţional, în sensul că inventează noi majorităţi, vine cu tot felul de negocieri şi combinaţii pe la colţuri astfel încât să tragă de partea domniei sale câte un deputat sau senator din partea ALDE sau Pro România. Dacă aveau astfel de majoritate, dacă aveau o susţinere nimic nu o împiedica să vină acum rapid şi să tranşeze această situaţie".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
stelian ion USR Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 14:53
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
Un personal important în caracatița USR de Prahova este Felix Bulearcă. Felix a absolvit și el UPG și a fost coleg de generație cu George Marussi. După numai doi ani la schelă la Băicoi, Felix a ajuns să lucreze la început de 1990 în M.A.I., la pompieri. Asta s-a întâmplat cu ajutorul lui taică-său Petre Bulearcă. Petre s-a pensionat în 1989, cu gradul de locotenent colonel din cadrul Inspectoratului Județean Prahova, Serviciul 1, Biroul 112. Tovarășul Petre Bulearcă nu a fost altceva decât un securist care s-a ocupat cu îngrădirea drepturilor și libertăților omului, adică a bătut oameni, i-a amenințat, i-a torturat și i-a închis.

Așa spun atribuțiile din fișa postului tovarăsului Petre Bulearcă: ”verifica starea de spirit a populației, audierea și colportarea știrilor transmise de posturi de radio reacționare, comentarii ostile la adresa orânduirii socialiste din țara noastră”, ”măsura avertizării” (foto 5) sau ”racolarea de informatori”.13

Felix Bulearcă a făcut carieră în M.A.I., ca purtător de cuvânt la ISU Prahova. În scurt timp a ajuns lucrător în minister, dar și la Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România (ASPR). Poate nu știți dar asociația asta e cea care a luat bani, inclusiv de la Colectiv14 (foto 6). După tristul eveniment, la numai câteva luni, Felix Bulearcă s-a pensionat la o vârsta la care alții nici nu visează. El și-a găsit o nouă pasiune, politica și a intrat în USR Ploiești. Și aici i-a mers foarte bine. La scurt timp, soția lui Felix a preluat contabilitatea USR România, la recomandarea membrului în Biroul Național al USR adică George Marussi.

În scurt timp, Adela Bulearcă a devenit membru USR Ploiești iar Felix Bulearcă a ajuns rapid vicepreședinte al USR Prahova și pe listele de candidați ale consilierilor județeni ai USR pentru 2020. Ca o ironie, Felix a fost și coordonatorul campaniei Oameni Noi în Politică15.
13 sep 11:30
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
http://ph-online.ro/politica/item/107943-adevarul-despre-salvatorii-romaniei-cine-e-tatal-lui-george-marussi-candidat-usr-la-primaria-ploiesti
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H