USR mizează pe 43 de mandate de parlamentari care vor forma „cel mai activ grup din Parlamentul României”

Cristian Ghinea, candidatul USR pe poziţia a doua la Camera Deputaţilor în Bucureşti, a anunţat luni că în urma rezultatelor centralizate de BEC, Uniunea Salvaţi România va avea 43 de mandatde de parlamentari, din care 30 la Camera Deputaţilor şi 13 la Senat.

RomaniaTV.net
12 dec. 2016, 11:47
USR mizează pe 43 de mandate de parlamentari care vor forma „cel mai activ grup din Parlamentul României”

Cristian Ghinea preconizează că formaţiunea politică va avea cu siguranţă parlamentari în Timiş, Braşov, Cluj, Sibiu şi Bucureşti.

”Cred că acest grup de 43 de parlamentari, cel mai probabil pe cifrele de acum, va fi cel mai activ grup din Parlamentul României. Orice s-ar întâmpla, oricine va face Guvernul, vom demonstra celor care ne-au votat că a meritat să aibă încredere în noi”, a afirmat Cristian Ghinea, potrivit News.ro.

El a precizat că sunt opt mandate de deputat în Bucureşti, iar trei sau patru de senator. El a mai spus că USR a obţinut mandate şi înTimiş, Braşov, Cluj şi Sibiu.

În aceeaşi conferinţă, liderul USR, Nicuşor Dan, a afirmat că viitorii parlamentari se vor întruni după ce BEC va anunţa rezultatele definitive.

”O să aşteptăm softul de la BEC. E un soft foarte complicat, dacă nu ai datele finale. Deci, e o atribuire pe care o facem în soft în urma resturilor de voturi care rămân la toate judeţele, la toate partidele”, a arătat Nicuşor Dan.

Preşedintele USR a mai spus că nu a fost contactat nici de preşedintele Klaus Iohannnis, nici de premierul Dacian Cioloş până în acest moment.

Totodată, el a ţinut să sublineze că va fi o presiune pozitivă pe care USR o va pune pe celelalte partide.

”Pe chestiuni pozitive care să îmbunătăţească viaţa românilor vom colabora în mod pozitiv cu viitoarea majoritate. Dacă însă, cum din păcate se întâmplă la Bucureşti deja, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cum de exemplu legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are”, a punctat liderul USR.

El a spus că USR va face opoziţie în favoarea cetăţenilor.

”Vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenţi la orice act de corupţie, de abuz şi vom fi partenerul cetăţeanului în relaţia cu autorităţile”, a arătat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2016: PSD – 45,4% din voturi la Cameră, 45,7% la Senat. PMP şi ALDE intră la limită în Parlament