USR, pe cont propriu la Cotroceni: Vom merge la Iohannis cu propunerea de premier Dacian Cioloş

Vicepreşedintele USR aruncă bomba după ce PNL au decis ca propunerea lor pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. Cătălin Drulă a declarat că partidul a luat act de decizia liberalilor.

09 dec. 2020, 20:53
USR, pe cont propriu la Cotroceni: Vom merge la Iohannis cu propunerea de premier Dacian Cioloş

USR, pe cont propriu la Cotroceni. De asemenea, acesta a adăugat că USR-PLUS va merge la Cotroceni cu propunerea Dacian Cioloş pentru şefia noului Guvern. El a mai spus că nu a existat încă o discuţie formală sau informală cu PNL.

USR, pe cont propriu la Cotroceni: Vom merge la Iohannis cu propunerea de premier Dacian Cioloş

„Am luat act de această propunere. Propunerea noastră este Dacian Cioloş. Vom merge la discuţiile informale de la Cotroceni când vor fi organizate cu această propunere. Ţin să vă informez că în acest moment nu a avut nicio discuţie în cadru formal sau informat cu PNL, pentru că îi aşteptăm pe dumnealor să fie disponibili. Tot ce am văzut au fost informaţii date în presă, care nu cred că reprezintă decizia partidului, am văzut tot felul de formule de guvern, de ministere împărţite.

Ce variante vehiculate? Nu există guverne făcute la televizor. Vom face orice fel de informare în momentul în care avem măcar o discuţie. Nu a existat nicio discuţie între PNL şi USR-PLUS. Motivul a fost că am aşteptat finalizarea alegerilor, acum ştim că avem 80 de parlamentari de la USR-PLUS şi 131 din partea PNL. De mâine putem discuta. Astă seară înţeleg că şi dumnealor au foruri de conducere în care au discuţii.

Noi avem acum Biroul Politic. De mâine putem discuta, dar asta nu înseamnă că trebuie să comunicăm prin presă tot felul de formule de guvernare”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seara la Digi 24.

Florin Cîţu, propunerea PNL pentru funcţia de premier

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, de la ora 18.00 în sistem de videoconferinţă şi a decis prin vot, cu o singură abţinere, să-l propună pe actualul ministru de Finanţe pentru a forma Guvernul.

Ludovic Orban a relatat că a fost sugestia preşedintelui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie separat, fără să vadă, propunerea de premier şi au scris amândoi acelaşi nume.

Citeşte şi: Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL: ”Este o onoare această nominalizare”