USR-PLUS cere amânarea alegerilor locale până anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus

Alianţa USR-PLUS a solicitat amânarea alegerilor locale pentru toamnă sau chiar pentru anul viitor din cauta pandemiei de coronavirus, potrivit unei declaraţii făcute duminică de preşedintele USR, Dan Barna. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2020, 20:26
USR-PLUS cere amânarea alegerilor locale până anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus

„Politic, lucrurile sunt foarte clare. Solicităm, şi o să am în această săptămână o întâlnire cu premierul, împreună cu ceilalţi lideri politici, amânarea alegerilor locale. În acest context, nu se mai pune perspectiva alegerilor locale în luna iunie. Parlamentul trebuie să funcţioneze şi am dovedit că poate să funcţioneze foarte bine online, iar instituţiile statului, la rândul lor, trebuie să-şi asume funcţionarea telefonică şi digitală”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă online, potrivit ECONOMICA.net.

El a spus că, în funcţie de cum va evolua epidemia, alegerile locale pot fi amânate pentru toamnă sau pentru anul viitor. „Trebuie să privim situaţia în funcţie de cum va evolua epidemia în următoarele luni. În funcţie de asta, primul pas ar fi amânarea alegerilor pentru finalul anului, pentru septembrie-octombrie. Dacă situaţia se va menţine (…) – aceasta nu este o criză de două săptămâni, nu ştie nimeni cât va ţine – în funcţie de evoluţia epidemiei în lunile de vară, vom vedea dacă ar fi necesar sau se va ajunge în situaţia nedorită în care ar trebui să le mutăm anul viitor sau vor putea fi organizate în toamnă”, a adăugat Barna.

Citeşte şi: Vasile Ouatu, patronul lui Unic Piatra Neamţ, al treilea român ucis de CORONAVIRUS. A avut dosar penal după ce a refuzat INTERNAREA

Potrivit acestuia, în acest moment, un proces electoral nu va avea şanse. „Dincolo de partide, de primari buni sau răi, societatea este pe un singur mod – modul de supravieţuire a noastră ca cetăţeni, ca naţiune, ca stat. Din această perspectivă nu va veni nimeni să voteze un primar pentru că, vezi Doamne, ar fi mai performant sau mai puţin performant”, a menţionat Barna.


loading...