USR-PLUS cere transferul pacienţilor în străinătate după incendiul de la Constanţa. „O viaţă salvată este mai importantă decât întreg exerciţiul de imagine încercat în zile de criză sanitară”

USR PLUS îi cere premierului FLorin Cîţu să activeze mecanismul european de protecţie civilă după ce şapte oameni au murit în incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

01 oct. 2021, 18:48
USR-PLUS cere transferul pacienţilor în străinătate după incendiul de la Constanţa. „O viaţă salvată este mai importantă decât întreg exerciţiul de imagine încercat în zile de criză sanitară”

USR-PLUS cere transferul pacienţilor în străinătate. Partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş avertizează că România are nevoie de medici pentru ATI, de echipamente şi spitale mobile, precum şi de transferul rapid al pacienţilor către ţările europene care, prin vaccinare, au evitat valul 4.

„O nouă tragedie a lovit astăzi România. După Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Matei Balş, astăzi Constanţa. În ultimul an, au fost 12 incendii în spitale şi au murit zeci de oameni. Transmitem condoleanţe familiilor victimelor de la Constanţa. Astăzi, devine tot mai clară urgenţa activării Mecanismului european de Protecţie Civilă pentru spitale. Avem nevoie de medici pentru ATI, de echipamente şi spitale mobile. Avem nevoie de transferul rapid al pacienţilor către ţările europene care, prin vaccinare, au evitat valul 4”, a transmis USR-PLUS, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: Raed Arafat, primele declaraţii după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa: „Nu exista instalaţia de detecţie a incendiilor”

Reprezentanţii USR-PLUS susţin că, „oricâte asigurări ar primi din partea prim-ministrului Florin Cîţu că «avem de toate», realitatea este alta”, şi „o viaţă salvată este mai importantă decât întreg exerciţiul de imagine încercat în zile de criză sanitară”.

Mai mult, aceştia au amintit că europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu a solicitat oficial Guvernului activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru spitale, însă premierul Florin Cîţu a refuzat.

„Solicităm, din nou, premierului Florin Cîţu activarea mecanismului de protecţie civilă. Spitalele, vechi de zeci de ani, încep să cedeze. Spitalele regionale promise în 2016 au rămas doar pe hârtie. Iar în loc de investiţii în spitale, de multe ori au preferat bani pentru baroni. Rezultatele le vedem astăzi”, mai spun cei de la USR-PLUS.

Potrivit News.ro, premierul Florin Cîţu a făcut vineri declaraţii la Palatul Victoria, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, în urma căruia 7 pacienţi şi-au pierdut viaţa. Şeful Executivului a anunţat demiterea din funcţie a managerului Spitatului unde a avut loc incendiul şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Managementul Calităţii în Spitale.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă demiteri după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „E de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România”


loading...
Partenerii noștri