USR PLUS i-a cerut demisia primarului Mihai Chirica: „Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat”

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie

29 apr. 2021, 12:08
USR PLUS i-a cerut demisia primarului Mihai Chirica: „Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat”

Consilierii locali USR PLUS din Iaşi i-au cerut demisia primarului Mihai Chirica în şedinţa de consiliu de joi, motivând că oraşul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale. Primarul Mihai Chirica a răspuns că preocuparea sa în următorii trei ani este să spună adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor. Ulterior, edilul a recunoscut că nu se simte confortabil din cauza dosarelor sale din Justiţie, dar că se consideră nevinovat.

Liderul grupului de consilieri USR PLUS Iaşi, Ana Raluca Roşu, a solicitat în debutul şedinţei de consiliu local, demisia primarului Mihai Chirica, ea spunând că edilul face oraşul de râs.

„Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat. Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale”, a declarat Roşu.

Mihai Chirica a afirmat că singura sa preocupare în următorii trei ani este să prezinte adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor.

Mihai Chirica şi Costel Alexe au renunţat la funcţiile din PNL. USR cere DEMISII din funcţiile publice şi alegeri anticipate

Consilierul USR PLUS Răzvan Timofciuc a insistat pe tema dosarelor în care este implicat Chirica, precizând că, oriunde în lume, un primar cercetat penal ar fi demisionat din funcţie.

„Nu ţineţi oraşul prizonier. Este o chestiune de bun-simţ”, a spus Răzvan Timofciuc.

Edilul Mihai Chirica a răspuns că nu se simte confortabil, dar că se consideră nevinovat.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie, el precizând că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate.

Un număr de 15 persoane, între care primarul Iaşiului, fostul arhitect-şef al oraşului şi patronul unui ziar local, sunt urmărite penal în dosarul privind concesionarea unui teren al Primăriei Iaşi.

Edilul Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că un teren situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

Mihai Chirica a fost trimis în judecată şi într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Mihai Chirica, acuzaţii halucinante: „PSD ştia că vine pandemia. S-a retras în opoziţie ca să nu se compromită”

Mihai Chirica: Mă simt într-un grav pericol şi sper ca Justiţia să nu se facă în cabinetele de partid. Să mi se spună unde am greşit şi atunci voi ieşi cu demisia în public

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, afirmă că se simte într-un „grav pericol”, pe fondul dosarelor penale în care este implicat, el precizând că speră ca Justiţia „să nu se facă în cabinetele de partid”. „Rog să se facă justiţie. Dacă am greşit, vreau să plătesc public. Să mi se spună unde am greşit şi atunci voi ieşi cu demisia în public”, susţine Chirica.

„Mă simt într-un grav pericol şi sper ca Justiţia să nu se facă în cabinetele de partid. Sper ca celelalte instituţii ale statului să asculte şi să facă să se vadă adevărul. Nu pot suporta acest lucru. Iaşiul are o agendă externă, Iaşiul are un proiect pentru Basarabia. Mă simt într-un mare pericol. Nu cer sprijin politic, nici măcar de la PNL, cu toate că am avertizat că presiunea la Iaşi creşte. Nu ţin să fac justiţie televizată, dar pare puţin anapoda. Rog să se facă justiţie. Dacă am greşit, vreau să plătesc public. Să mi se spună unde am greşit şi atunci voi ieşi cu demisia în public”, a afirmat Mihai Chirica, într-o declaraţie făcută în sediul Primăriei Iaşi.


loading...
Partenerii noștri