USR-PLUS îi răspunde lui Cîţu: „Rămânem pe poziţii. Exclus să continuăm cu Cîţu premier”

Atât Florin Cîţu, cât şi Ludovic Orban s-au delimitat de PSD şi au cerut refacerea coaliţiei cu USR-PLUS, Rareş Bogdan invitându-l chiar pe Dacian Cioloş în Guvern.

25 sept. 2021, 15:02
USR-PLUS îi răspunde lui Cîţu: „Rămânem pe poziţii. Exclus să continuăm cu Cîţu premier”

USR-PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”. Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții.

Parlamentarii USR-PLUS au început să reacționeze, sâmbătă, după ce președintele Klaus Iohannis a zis la Congresul PNL că nu există motive pentru schimbarea premierului Florin Cîțu.

USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. Această decizie nu se…

Posted by USR PLUS on Saturday, September 25, 2021

Oana Țoiu, deputat USR-PLUS: „E Congresul PNL si isi aleg presedintele. Treaba lor. Dar inteleg ca dau pe surse ca toate taberele negociaza cu noi. Ei bine, treaba mea e totusi pe cine voi mai vota premier. Si Citu niciodata nu va mai primi acest vot, asa cum nu m-as mai urca in o masina cu un sofer care trage repetat brusc de volan si intra cu masina in parapeti in loc sa isi vada de drum inainte. Cum sa ma mai urc o data si sa mai lasam o tara cu el la volan? De gresit nu e exclus sa mai gresim in politica, asta nu pot sa promit, dar greseala Citu nu o vom repeta.

Iulian Bulai, deputat USR PLUS: „#echipacastigatoare insinuează acum că ne întoarcem la guvernare acceptând premier pe Florin Cîțu. Nimic mai fals. Rămânem pe poziții. Nu refacem guvernarea cu Florin Cîţu. El va rămâne premier doar cu sprijinul PSD. Succes, colegi și colege din PNL!”

Haos la Congresul PNL, în momentul prezentării moţiunii de către Florin Cîţu. Premierul a fost huiduit şi i s-a cerut demisia, a intervenit Ludovic Orban VIDEO

Ce a spus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să demisioneze

”Dragi liberali, vă văd pe toţi aici şi sunt sigur că vă doriţi un singur lucru – ca România să câştige, să fie condusă de un Guvern în care forţa motrice este PNL. Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie fără doar şi poate să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia. Cu atât mai mult când prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele. Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne. Nu numai că PNL trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil este însă nevoie de fapte, de acţiun concrete care produc beneficii palpabile pentru cetăţeni, nu doar de discursuri şi promisiuni. Avem instrumentele necesare, avem planurile adecvate şi fondurile de a le pune în aplicare. Să avem înţelepciunea de a ne aşeza la masa discuţiillor pentru soluţii pentru România”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis discurs în deschiderea Congresului PNL. „Nu a fost o campanie aşa cum ne-am fi dorit. S-au spus lucruri grave, care sapă credibilitatea unui partid” VIDEO
Florin Cîțu: Singura soluție este să refacem alianța cu USR-PLUS

Premierul Florin Cîțu susține că singura soluție pe care o ia în considerare este refacerea coaliției cu USR-PLUS. Cîțu consideră că ulterior congreselor de la cele două partide se vor vedea altfel lucrurile, iar discuțiile politice sunt mai așezate.

”Eu cred că după ce se va termina și Congresul de la USR-PLUS vom vedea lucrurile altfel. Este adevărat, am văzut astăzi colegi care cereau demisia propriului Guvern, asta n-am mai văzut decât la PSD. În ciuda acestui lucru, de mâine eu voi începe reconstrucția împreună cu acești oameni.

Singura soluție este să refacem alianța cu USR-PLUS. Eu vă spun că și la ei sunt oameni care doresc să-și ducă mai departe proiectele pe care le-au început. Spre deosebire de alte partide, noi nu le spunem pe cine să-și pună președinte, pe cine să pună premier.”, a spus Florin Cîțu, la Antena 3.