USR PLUS vine cu acuzaţii grave la adresa PNL. Liberalii ar amenința secretarii de stat din ministerele USR PLUS să meargă la ședința de guvern în locul miniștrilor

USR PLUS aruncă acuzaţii după acuzaţii către liberal. Alianţa spune că PNL își forțează secretarii de stat din ministerele conduse de USR PLUS să se prezinte la ședința de guvern din această seară în locul miniștrilor.

01 sept. 2021, 19:52
USR PLUS vine cu acuzaţii grave la adresa PNL. Liberalii ar amenința secretarii de stat din ministerele USR PLUS să meargă la ședința de guvern în locul miniștrilor

USR PLUS vine cu acuzaţii grave la adresa PNL.Mai mult decât atât USR PLUS a anunțat că nu se va prezenta la ședința în care premierul Florin Cîțu vrea să adopte programul de dezvoltare „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

USR PLUS vine cu acuzaţii grave la adresa PNL. Liberalii ar amenința secretarii de stat din ministerele USR PLUS să meargă la ședința de guvern în locul miniștrilor

„USR PLUS ia act de amenințările asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniștri USR PLUS de a se prezenta la ședința de guvern (de miercuri, la ora 19.00 – n.r.). Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului și poate fi delegată doar de către acesta prin ordin scris. Facem apel la șeful executivului să nu pună oamenii în situația de a încalca legea prin uzurparea de calități oficiale”, se arată într-un comunicat USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS nu mai merg la ședința de guvern din această seară, la ora 19.00, în care premierul intenționează să adopte programul de dezvoltare „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Dan Barna a anunțat că lucrurile vor fi tranșate mâine dimineață, în cadrul unei ședințe a coaliției de guvernare, repetând că „toate opțiunile sunt pe masă”.

USR-PLUS a decis să boicoteze ședința de guvern programată pentru miercuri, de la ora 19.00, în care Florin Cîțu dorea adoptarea programului „Anghel Saligny”. Decizia vine după disputele cu premierul, care nu vrea să renunțe la proiectul prin care primarii vor primi 10 miliarde de euro pentru proiecte locale.

Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că vor convoca o ședință a coaliției pentru joi dimineaţa, la ora 10.00, în care vor decide cum vor proceda în continuare. Întrebați ce se va întâmpla dacă premierul Cîțu va ține ședința de guvern fără miniștrii USR PLUS, Dacian Cioloș a afirmat: „Vom avea o ședință a Biroului Național în care vom decide ce facem. Nu batem în retragere, o decizie (privind eventuala ieșire de la guvernare – n.red.) nu o iau doi oameni„.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PNDL 3 va fi aprobat în şedinţa de Guvern în absenţa miniştrilor USR PLUS, copreşedintele Dacian Cioloş a afirmat: ”Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, atunci ţine o şedinţă formată din 2 partide. Eu nu cred că poate să o facă”.

Şedinţa de guvern care ar fi trebuit să aibă loc în prima parte a zilei a fost suspendată pentru ora 19.00. Premierul Florin Cîţu ar fi dorit să introducă pe ordinea de zi suplimentară Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care însă nu are toate avizele necesare, conform unor surse.

Citeşte şi: Guvernul Cîţu, în pragul unei crize majore. USR-PLUS boicotează şedinţa în cadrul căreia premierul vrea să adopte programul Anghel Saligny


loading...