USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor. Daniel Băluță: „Investițiile publice ar putea fi stopate”

Consilierii generali USR-PLUS vor să ia Primăriei Sectorului 4 dreptul de administrare a bulevardelor. Daniel Băluță spune că derularea investițiilor publice ale Sectorului 4, în special cele privind infrastructura rutieră, ar putea fi stopată în perioada următoare.

22 mart. 2021, 21:59
USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor. Daniel Băluță: „Investițiile publice ar putea fi stopate”
USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor. Daniel Băluță: "Investițiile publice ar putea fi stopate"

USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor. Proiectul consilierilor USR-PLUS a fost inițiat în contextul în care Primăria Sector 4 vrea să facă mai multe pasarele pe bd. Tineretului în ciuda protestelor cetățenilor. Pentru a fi aprobat în Consiliul General, proiectul are nevoie de votul a jumătate plus unu din consilieri, respectiv votul majorității PNL-USR-PLUS.

USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor

„În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorul 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017 însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare al acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/ reamenajarea de parcaje.

Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept. Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura Bucuresti, grupul consilierilor generali USR-PLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă.”, a scris consilierul general Valentin Necula pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă staţii noi de metrou pe magistrala M2

Daniel Băluţă: Solicit public Consiliului General al Municipiului București să nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS

De cealaltă parte, Daniel Băluță spune că derularea investițiilor publice ale Sectorului 4, în special cele privind infrastructura rutieră, ar putea fi stopată în perioada următoare, dacă grupurilor politice din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) nu vor fi responsabile și vor pune pe primul plan ambițiile politice.

„Solicit public Consiliului General al Municipiului București să nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS și să nu pună în pericol investițiile publice ale Sectorului 4. Noi am demonstrat că se poate să îmbunătățim traiul de zi cu zi al oamenilor, să le oferim speranță că putem să avem o viață mai bună gospodărindu-ne singuri. Dacă un asemenea demers ar fi acceptat, fiecare an în care aceste artere nu ar mai fi în administrarea noastră ar însemna ani pierduți ce vor aduce cu sine doar degradare, nicidecum evoluție”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Reamintim că Primăria Sectorului 4 a scos la licitație la începutul lunii martie acordul-cadru pentru proiectarea și execuția a două pasarele pietonale, o parcare park&ride în Berceni și mai multe parcări etajate, valoarea estimată fiind de peste 520 milioane lei.

”Valoarea estimată totală a acordului-cadru este 520,761,480.61 lei fără TVA pentru mai multe obiective de investiții, între care: două pasarele pietonale, una la intersecția bulevardelor Gh. Șincai/Șerban Vodă/ Tineretului/ Cantemir și una la intersecția bulevardelor C-țin Brâncoveanu/Șos. Olteniței, o parcare de tip PARK&RIDE pe Șoseaua Berceni – ce va deservi noua stație de metrou și nu numai, parcări supraetajate – în funcție de ce terenuri vor fi identificate la nivelul Sectorului 4”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sectorului 4 la solicitarea HotNews.ro.

În noiembrie 2020, Primăria Sectorului 4 a anunțat că va construi 4 pasarele pietonale. Reprezentanții instituției susțin că pasarelele vor fluidiza traficul și vor proteja pietonii.

Petiţie online împotriva pasarelele pietonale din cartierul Tineretului

Sute de locuitori din cartierul Tineretului se opun construirii unei pasarele pietonale în zonă. O petiție online, inițiată în urmă cu câteva săptămâni în acest sens, a strâns circa 1800 de semnături.

”Noi, locuitorii cartierului Tineretului dorim să avem în continuare acces facil în parcul Tineretului. Ne opunem vehement construirii celor patru pasarele peste bd Tineretului. Astfel cerem abrogarea Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost votate. De ce este important? Folosim zilnic trecerile de pietoni pentru a merge cu copii, cu cățeii, cu bicicletele sau cărucioarele în parc. Suntem tineri şi bătrâni, unii avem dificultăți în a ne deplasa, alții împingem cărucioarele bebeluşilor noştri, iar alții vrem să alergăm în parc. Nu vrem să urcăm şi coborâm pasarele pentru a face asta. Ne dorim că oraşul să fie unul pentru oameni. Cerem ca administrația locală să nu mai prioritizeze circulația maşinilor în detrimentul accesului nostru la singurul parc din zonă”, se arată în petiția online inițiată de un cetățean.

Recent, zeci de cetățeni au protestat în parc împotriva deciziei Primăriei Sectorului 4 de a construi pasarele pietonale în zonă.

 


loading...