USR propune ajutoare de urgenţă pentru oamenii care îşi pierd locul de muncă din cauza crizei de coronavirus. Câţi bani ar putea primi

Publicat: Duminică, 29 Martie 2020 16:35 // Actualizat: Duminică, 29 Martie 2020 16:35 // Sursa: romaniatv.net

USR propune ca oamenii care îşi pierdut locul de muncă pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus să primească un ajutor de urgenţă în valoare de 830 de lei. De asemenea, orice angajat ar putea beneficia de 830 de lei scutire de impozite.

Deputatul USR, Cristian Ghinea, a prezentat măsurile prevăzute în soluţia USR de acţiune rapidă în sprijinul economiei.

"Soluția USR de acțiune rapidă în sprijinul economiei – 830 lei scutire de impozite pentru orice angajat + 830 ajutor de urgență pentru cei care își pierd locul de muncă

Am prezentat astăzi, alături de colegii mei, deputații Cristina Prună și Claudiu Nasui, o serie de propuneri pentru acțiune directă și rapidă în economie pentru a sprijini eficient persoanele afectate economic de criza de coronavirus.

Epidemia de coronavirus este o amenințare la adresa sănătății populației dar și o amenințare la adresa economiei, care riscă să intre în blocaj. Sute de mii de locuri de muncă au fost deja suspendate, multe firme sunt amenințate cu falimentul de condițiile impuse de starea de urgență.

Statul trebuie să sprijine în primul rand romanii și să protejeze locurile de muncă. Cea mai bună metodă de intervenție acum este transferul de resurse spre populație, care să calmeze anxietatea privind ziua de mâine. Multe guverne au anunțat sau iau în considerare această metodă de intervenție în economie.

Propunerile USR de intervenție imediată:

▶️ 830 de lei pentru fiecare român salariat (scutire de taxe pe suma echivalentă salariului minim)

▶️ 830 de lei ajutor de criză pentru fiecare angajat care și-a pierdut locul de muncă începând cu 1 martie.

Impactul bugetar al acestor măsuri este suportabil pe termen scurt și anvelopa financiară este de ordinul de mărime al măsurilor anunțate de către guvern. Doar că soluția noastră presupune o distribuție mai simplă și mai echitabilă a resurselor.

Propunem, de asemenea, măsuri suplimentare de ajustare a cheltuielilor statului român, printre care: Pensii speciale impozitate cu 90% (componenta de pensie contributivă nu va fi taxată), impozit de 90% pe orice venit de la stat (salarii plus altele surse, inclusiv pensiile cumulate cu salariul) care depășește salariul Președintelui României, accelerarea intrării fondurilor europene în economie, digitalizare și revizuirea labirintului de agenții, autorități, companii de stat (municipale sau nu) pe care îl are statul român, inventarierea activelor statului și valorificarea multora dintre ele care sunt în prezent nefolosite sau folosite de către grupuri de interese restrânse", a scris deputatul USR Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu face anunţul aşteptat de români: "În cel mai scurt timp vom impozita pensiile speciale"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutoare coronavirus Covid-19 scutire de impozite USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H