USR pune condiţii pentru a intra la guvernare. Eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, „Fără Penali” în Constituţie

Uniunea Salvaţi România a prezentat, vineri, propunerile de reforme a României, baza pe care USR vrea să negocieze intrarea la guvernare. Printre angajamentele USR se numără: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, Fără Penali în funcții publice în Constituție, reducerea birocrației sau stimularea antreprenoriatului.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 20:22
USR pune condiţii pentru a intra la guvernare. Eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, „Fără Penali” în Constituţie

„USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, post-criza epidemiologică prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile identificate ca fiind o prioritate actuală pentru România, cu termene de realizare și cu bugete alocate”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Pentru a intra la guvernare, Uniunea Salvaţi România, partidul condus de Dan Barna, cere susținerea și implementarea unor proiecte printre care taxe zero pentru salariul minim, programul prima lumină, vouchere pentru zilieri, 300 de parlamentari, „Fără penali în funcții publice în Constituție, eliminarea pensiilor speciale, construcția de autostrăzi, digitalizarea administrației publice, DNA-ul pădurilor sau dreptul cetățenilor de a alege în sistemul medical între stat și privat.

„Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract. A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român. Cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi apăsăm pe butonul de restart”, a transmis Dan Barna, președintele USR, pe Facebook.


loading...
Partenerii noștri