USR, reacţie-fulger după tăierile sporurilor. Dan Barna: Nimeni nu este mulțumit de buget!

Vicepremierul USR-PLUS a venit cu declaraţii după tăierile sporurilor bugetarilor. Dan Barna a declarat miercuri că nimeni nu este mulțumit de bugetul pe 2021, dar a subliniat că „este un buget de responsabilitate”.

10 feb. 2021, 11:01
USR, reacţie-fulger după tăierile sporurilor. Dan Barna: Nimeni nu este mulțumit de buget!

USR, reacţie-fulger după tăierile sporurilor. Acesta a vorbit şi despre tăierea sporurilor şi susţine că toate au fost verificate de guvernanţi.

USR, reacţie-fulger după tăierile sporurilor. Anunţul făcut de Dan Barna

„Este un buget de care nimeni nu e mulţumit, dar e un buget de responabilitate, prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză.”, a spus liderul USR.

Cât despre eliminarea unor sporuri nejustificate, vicepremierul a spus: „Discuția cu sporurile va fi și în Parlament. Evident că le-am verificat. Suntem cu toții de acord că sporul că lucrezi cu calculatorul ca și condiție vătămătoare este un spor care nu este  justificat”

Vicepremierul Dan Barna a declaratde asemenea că executivul vrea să elimine gratuitatea totală pentru studenți pe trenurile CFR, astfel încât aceștia să plătească jumătate din prețul biletelor.

El a spus că nu va exista o limitare a numărului de călătorii anuale la care studenții vor beneficia de reducerea cu 50% a biletului.

Modificarea va apărea în proiectul legii bugetului pe 2021.

„Propunerea aşa cum există ea prevede ca studenţii să aibă în continuare o gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în anul şcolar. O subvenţie de 50% este un lucru care se regăseşte în abordarea bugetară.

Vor avea o gratuitate de 50% pentru deplasările de pe tot parcursul anului. Fiind pe tot parcursul anului, evident că nu vor fi limitate călătoriile

Discuţia legată de sporuri va avea loc în Parlament la legea salarizării. Vom vedea care e decizia Parlamentului.”, a zis Barna.

Guvernul PSD Grindeanu a introdus în ianuarie 2017 gratuitatea totală pentru studenți pe CFR, în plin război al PSD cu justiția. Conducerea companiei s-a plâns că prin această decizie veniturile au scăzut.

Violeta Alexandru a declarat că că, potrivit informaţiilor pe care le-a centralizat, sunt peste 50 de tipuri de sporuri, de la cel pentru condiţii de stres sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate şi pentru păstrarea confidenţialităţii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru a prezentat o centralizare a informațiilor cu privire la domeniile ocupaționale bugetare și a publicat și câteva tabele în care se regăsesc condițiile de acordare și cuantumul fiecărui spor în parte. De exemplu, angajații de la Cutea de Conturi au spor de periculozitate. Un alt spor, numit spor de consemn la domiciliu, care presupune un lucru în schimburi, în așteptarea solicitărilor, îl au cei din electricitate.

Mai mult, fostul Ministru al Muncii propune și stabilirea unor indicatori de performanță în administrație ca „abia apoi să se treacă la salarii, sporuri, venituri, în general”.

Citeşte şi: Violeta Alexandru publică un centralizator al sporurilor: Unii bugetari au spor de consemn la domiciliu